2020-04-08 09:48

Unirea-Zenit, meci fără semnal pe satelit

 |  19:30
Unirea-Zenit, meci fără semnal pe satelit

În această seară, surpriza de anul trecut din LigaCampionilor, Unirea Urziceni, întâlneşte într-un anonimat total echipa favorităa lui Vladimir Putin, Zenit Sankt Petersburg, în prima manşă din turul 3. Meciulnu va fi transmis de nici o televiziune, astfel că doar spectatorii vor puteavedea la lucru vicecampioana ţării noastre şi cea mai puternică formaţie dinRusia.

Fără să fie un brand în România chiar dacă a câştigat untitlu de campioană, Unirea nu merita să fie umilită de posturile deteleviziune. Pentru acest joc, s-au oferit sume cuprinse între 15.000 şi 25.000de euro, cam cât a plătit de curând un afacerist român pentru două melodii alePatriciei Kass la o petrecere privată.

O sumă absolut ridicolă pentru un meci de LigaCampionilor, în condiţiile în care consorţiul care deţine drepturile tv aleLigii I plăteşte, în medie, câte 100.000 de euro pentru fiecare partidă dincampionatul intern. Orice partidă, chiar şi Brăneşti-Mediaş.

Pe ultima sută de metri, adică azi, televiziunile auîncercat o nouă ofensivă, în speranţa că îi vor convinge pe ialomiţeni. Care aurămas neclintiţi. Iar, prin asta, MM Stoica şi restul conducerii de la Unireaau respectul meu, pentru că nu s-au prostituat pentru nişte bani de buzunar.Dacă Putin era prezent în România şi afla că un meci de Liga Campionilor nupoate fi văzut nicăieri într-o ţară cu 21 de milioane de locuitori, mă întrebce i-ar fi transmis lui Băsescu? Probabil ne-ar fi tăiat gazul, aşa cum ne-autăiat televiziunile macaroana.

Dacă înainte de 1989, românii îşi reglau antenele sprebulgari pentru a urmări meciurile, acum trebuie să o cotim spre ruşi, că doarsuntem obişnuiţi. Dar să lăsăm Liga Campionilor. Fotbalul-spectacol revine înweekend, aşteptăm cu sufletul la gură derby-ul Gloria Bistriţa-Astra Ploieşti.

UPDATE: Cu11 minute înainte de meci, B1 TV a anunţat că a ajuns la un acord cu ruşiipentru drepturile TV, însă transmisia din prima repriză a fost un fiasco totaldin cauza neconcordanţelor. Primele minute nu au putut fi urmărite, apoiimaginea a apărut fragmentată pentru că era preluată de pe un site ilegal dinRusia. Abia din repriza secundă s-a reuşit stabilirea unei legături cusatelitul moscovit. “Am negociat ore în şir cu ruşii pentru putea luadrepturile, nu am transmis pirat. Au fost probleme cu satelitul”, a explicatRadu Moraru, cel care a şi comentat întâlnirea în partea a doua, ce-i dreptfără prea mult succes.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08Parerea ta...

POPESCU
27 Iul 2010

ce sa facem noi cu Liga Campionilor? Mai bine ne uitam la alde becali cum grohaie. Mi-a placut meciul Unirii, a jucat curajos chiar daca a fost mult timp in inferioritate numerica. Sa ne auzim de bine!
ARGONAUTUS
28 Iul 2010

"În aceast? sear?, surpriza de anul trecut din Liga Campionilor, Unirea Urziceni, întâlne?te...." Asta citesc eu azi in ziarul Puterea?
ARGONAUTUS
28 Iul 2010

Am inteles din start ca este un editorial cu termen redus de garantie, care dupa 2-3 ore nu mai trebuie citit. Sa ma luminezi, tu, asa cum vad ca intentionezi, este destul de greu, ne despart niste ani, multi, de lectura si de viata. Imi cer scuze pentru interventii, credeam ca intelegi ceva din micile critici, nu e cazul. Promit sa nu mai intervin. E pacat de timpul meu. Te rog ceva: nu ma mai insulta cu un nou raspuns.
EU
28 Iul 2010

ai inteles gresit, eu nu sunt Alin Huiu, si asa reiese din ce ai scris. doar stiam care e situatia cu acest material si de aceea am intervenit. il cunosc pe Alin si de aia am fost un pic rautacios si imi cer scuze. my bad...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine