2020-06-03 13:43

Victore, du-te la PRU!

 |  18:42

Răzvan Mateo Mateescu

Se plimbă politicienii de la un partid la altul, semn că se apropie alegerile și trebuie să își găsească repede locuri cât mai favorabile. Lupta e mare pe intrarea în Parlament. O formațiune mică, Partidul România Unită, produce vâlvă zilele astea, atrăgând mai multe nume de la PSD și alte partide.

Probabil cea mai sonoră înscriere în PRU este cea a lui Sebastian Ghiță, dar și alți politicieni social-democrați, apropiați lui Ponta sau nu, au venit în partidul condus de Bogdan Diaconu. Interesant este că acesta din urmă îl așteaptă pe Victor Ponta ca pe un mesia, să plece de la PSD și să intre în partiduleț. Și dacă vine, va prelua conducerea, pentru că Diaconu susține că se dă la o parte imediat, să îi facă loc.

Totuși, ce e cu PRU? Dragnea zice că PSD nu are niciun gând să colaboreze cu acest partid. Și atunci? Calculul pare simplu. PRU bate spre un electorat naționalist, extremist, eurosceptic. Ponta bate tot pe acolo, supărat pe Bruxelles. Tăriceanu la fel. Dar oficial e mai greu. PRU ar putea fi nada cu care PSD ar strânge voturile euroscepticilor extremiști. După alegeri, dacă reușește să intre în Parlament, micul partid va juca sub aripa PSD.

Apoi lucrurile se complică. Dacă intră Ponta în PRU, nu e bine. Se împarte electoratul PSD. Se rupe partidul. Deja pleacă nume destul de importante și unele susțin că o fac împotriva lui Dragnea. Chiar fostul premier a aruncat pe piață o trăsnaie, cum că el ar vedea o guvernare PSD-ALDE-PRU după alegeri. Deci categoric, în capul premierului ratat trec idei năstrușnice, hotărât pe răzbunări, convins că merită puterea, convins că este cel mai și cel mai. Doar i-o spun, zilnic, fanii pe Facebook, la fiecare miștocăreală pe care o postează. Și țuțerii de serviciu.

Dar șef la PSD e altcineva. „Prietenul” lui Victor, Liviu. Acesta a trecut la treabă pentru că se îngroașă gluma cu plecările și nu e cazul să piardă din electorat. Și zice Liviu: PRU? Nu, mulțumesc!

Dragnea a luat public o poziție de delimitare față de PRU, față de politica acestui partid pe care îl numește naționalist-extremist și a spus despre propria formațiune că este „un partid social-democrat modern, proeuropean” care susține fără ezitare parteneriatele strategice sau nu, cu partenerii țării. Apoi chiar acuză PRU că are protocoale încheiate „cu niște partide cu foarte mari probleme și asupra cărora există bănuieli serioase de finanțare din Est și cu doctrine care nu au nicio legătură cu valorile și principiile” PSD.

Dar apoi se complică și mai mult: dacă electoratul PSD-ALDE asta vrea, euroscepticism și național-extremism? Că doar Tăriceanu cântă demult împotriva UE, mulți social-democrați, la fel.

Nouă nu ne rămâne decât să „îl așteptăm pe V.P.”, vorba lui Diaconu. Adică să intre Ponta în PRU și să înceapă bătaia sau să se dea de gol eventuala alianța ascunsă cu PSD. Până atunci, cu Sebastian Ghiță intrat deja în PRU, ne pregătim pentru o televiziune România TV de propagandă pentru ideile noii formațiuni a patronului.

Încurcă-i drace!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-05Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Sep 2016

ACELASI SCENARIU DE DUPA MINERIADA DIN 13-15IUNIE>>>CAND ILIESCU A CREAT PARTIDUL NATIONAL-BOLSEVIC AL LUI VADIM TUDOR SI GHEORGHE FUNAR.........."NATONALISMUL" TREBUIE SA FIE NEAPARAT CONDUS DE TOVARASII-KUSHER SI IN ACEST FEL CONTROLAT.......LA VREMURI NOI...TOT NOI>>>>>>>>>>CORUPTII DIN P-S-D SI ALTE PARTI CU PROBLEME GRELE ACUM SE DAU FETE MARI....MAI ALES POPO-TONTA...CARE CICA NU A AVUT NICIODATA RELATII PE INVERS.......DOAR MENAGE A TROIS PE LA PARIS CU SECURISTII LUI RISTEA PRIBOI.......BAI POPO-TONTA....DACA FACI SEX IN TREI PE UNDE SCOTI CAMASA?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine