2020-03-30 17:02

Videanu, un Hâncu al PDL: cutremurul se amână în 2011

 |  19:55
Videanu, un Hâncu al PDL: cutremurul se amână în 2011

În PDL nu există nici un conflict şi vă dau scris că pânăla sfârşitul anului nu se va întâmpla nici un cutremur în partid, a spus clarşi răspicat dl Adriean Videanu în emisiunea 3X3, de la Realitatea TV. Asta nu erău: chiar dacă Guvernul calcă din gropi în gropi, până nu se conturează altăsoluţie de guvernare, măcar ştim că partidul care îl susţine e tare ca piatra,sau ca bordura, ca să mă ţin aproape de dl Videanu, că tot am amintit de gropiledin carosabil. Stelian Tănase a făcut ştirile din weekend, cu transcriptulemisiunii sale. A avut informaţii pentru toate categoriile de public: doamnelesimţitoare au aflat de la una din surse conţinutul discuţiilor între actualulşi viitorul preşedinte, domnii preocupaţi de afaceri au aflat de la ministrul economieică TVA rămâne pe loc. Mie mi-a plăcut prognoza de cutremur: întotdeauna mi s-apărut că Videanu e un Hâncu mai bine îmbrăcat.

Dincolo de orice ironie, s-ar putea ca ministrul să aibădreptate. Până nu trece criza economică, nu are rost ca PDL să ruleze o altăformulă guvernamentală. I-ar uza şi pe acei demnitari, degeaba. Isărescu s-aales cu o imagine de aur pentru că a venit pe finalul reformelor făcute dePNŢCD, aripa Diaconescu, prinzând primul an de creştere economică. Tăriceanu acapitalizat, din toate punctele de vedere, beneficiul aderării la UE, zonăaflată, la rândul ei, în plin avânt. Practic, pentru a fi de succes, numireanoului premier trebuie să se joace ca „pereţelul”: moneda să cadă suficient deaproape de ţintă, fără să depăşească limita de joc. Dacă noul premier, care arurma să fie şi locomotiva de imagine a partidului prezidenţial, e instalat preadevreme, ajunge ca Boc. Dacă vine prea târziu, nu apucă să se asocieze cu revirimentuleconomic. Astfel, plăcile tectonice din PDL vor rămâne nemişcate, până când se vorsimţi semnele redresării. În această ecuaţie, reluarea ostilităţilor în tabărade la guvernare ar fi vestitorul primăverii economice.

Asta dacă în declanşarea cutremurului nu intervin şi alteforţe ale naturii umane. O bombă nucleară nu poate declanşa un cutremur? Babine că nu! În funcţie de megatonele pe care le vor avea sondajele de opinieprin noiembrie, discutăm atunci. Cât despre afirmaţia ministrului că va fi înconducerea PDL cât va dori chiar el, nu îl putem contrazice. Ei ştiu cearanjamente au în partid. Dar şi noi ştim că, întotdeauna, dl Videanu a avut,coincidenţă, exact dorinţele exprimate de dl Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine