2019-11-19 02:55

Viol pe surse

 |  20:54

Robert Veress

Statisticile oficiale ale cazurilor de viol, la care suntem obligați să ne raportăm, arată o Românie cu un gard foarte frumos vopsit pe dinafară. Trei violuri pe zi, la nivel național, anul trecut, este puțin, în comparație cu ce se întâmplă în țări dezvoltate, precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franța, Suedia, Canada. Însă, o știm cu toții, realitatea arată ca un „leopard” hidos: puține cazuri de viol ajung în statistici, cele mai multe sunt „pe surse”, știute doar de autori, victime și, eventual, de alte câteva persoane apropiate acestora.

Dacă toate cazurile de agresiuni sexuale ar fi instrumentate de organele de cercetare penală, este foarte posibil ca polițiștii, procurorii și judecătorii să nici nu mai aibă timp să se ocupe de alte infracțiuni, la cum își fac treaba acum. Așa că putem vorbi liniștiți de o complicitate a organelor respective cu infractorii. Adeseori, victimele sunt descurajate să formuleze plângeri împotriva agresorilor. De aceea, chiar și legislația a fost adaptată, în noul Cod Penal fiind introdusă instituția medierii, inclusiv în cazul violurilor. Dacă se lasă cu o sarcină și agresorul consimte să recunoască copilul și să îi asigure o pensie alimentară sau chiar să contribuie la educația (?) acestuia, în calitate de soț al violatei... întreaga „afacere” este uitată, se renunță la incriminare. Femeilor care scapă neagresate, Poliția le pune în vedere: „Vestimentaţia decentă şi comportarea modestă nu incită la acostări”. Cu alte cuvinte: „Acoperiți tot, ochii în pământ, centură de castitate, cască de protecție, găletușă cu nisip și târnăcop” - am reprodus, parțial, dintr-un celebru scheci al lui Toma Caragiu. Cam la asta se rezumă activitatea de „prevenție”. Știu, nu este bine să urechezi Justiția, a cărei independență trebuie respectată în special atunci când populația isterică vrea sânge și politicienii malefici, precum Victor Ponta, sunt gata să-l ofere (vezi amenințările la adresa vărului, ministru al Justiției, făcut responsabil de activitatea Consiliului Suprem al Magistraturii). Însă sentința prin care violatorii vasluieni au fost eliberați din arest nu este întâmplătoare. Dimpotrivă, este regula, nu excepția.

Pe lângă judecarea excesiv de blândă a violatorilor, întreaga procedură judiciară din cazurile de viol este parcă menită să „țină la respect” victimele. Un singur exemplu, din actualitate: în sala de judecată din Vaslui, victima și agresorii au stat la câțiva centimetri distanță pe durata procesului.

Citește și: EXCLUSIV: Statisticile oficiale 1990-2014, obținute de PUTEREA. Violul la români. Vasluienii au trimis și în Parlament un violator

Citește și: România bestială. Trăim lângă astfel de "oameni"

Citește și: Deputatul PSD Bordeianu, violator cu acte în regulă

Citește și: Vaslui, filmul grozăviei care a revoltat România 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-27Parerea ta...

LILI
27 Iul 2015

pai hai sa ne imbracam ca in islam macar aia au pedepse exemplare pentru astia
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Martirii din Văleni Întreagă suflarea din Văleni, localitate deja la fel de celebră ca Săpânţa sau Maglavit, şi-a condus ieri martirii pe drumul spre puşcărie. Sprijiniţi de maşini sau de garduri, în şorturi Nike, la bustul gol sau cu broboada în colţul gurii, blajinii gospodari vasluieni au ţinut să fie de faţă în momentul în care cei mai buni fii ai satului urcau resemnaţi cu soarta crudă în maşinile poliţiei. Maxim vreo şase ani chiotele lor de bucurie nu se vor mai auzi pe uliţa canalizată între timp de Uniunea Europeană. „Păcat de ei, băieţi tineri”, comenta o mamă din vecinătate, sfâşiată că junele vlăstare ale obştei urmau să-şi desăvârşească educaţia şi să se formeze ca bărbaţi în puşcărie, totul numai din cauza unei minore care nu „a ridicat coada”
17 Aug 2015 |
Dar ce-a făcut Măruţă cum se numeşte? Gem televiziunile de emisiuni de scandal. Nişte făcături ordinare în mare parte, în care personaje jalnice se expun în scenarii plăsmuite de minţile bolnave după audienţă. OK, există cerere pentru aşa ceva şi, cum scriam acum câteva zile, omul e atras de senzaţional, fie că e natural, fie că îi e servit la conservă
28 Iul 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray