2020-07-09 05:05

Vîrză politică

 |  19:54

P24

Oameni cu mai multe carnete de partid am auzit. De fraţi, veri sau rude care sunt membri în partide diferite este plin Parlamentul. Numai de un politician înscris în două partide nu am auzit până acum. Dar, nu s-ar fi ajuns aici fără complicitatea unor lideri la vârf.

A cui este vina? A celui care a atins performanţa asta sau a liderilor care au permis încălcarea legii? Mă refer la cazul consilierului general Mihăiţă Vîrză, persoană necunoscută publicului larg, ex-UNPR-ist doar prin desfiinţarea partidului, partid care nu a participat niciodată singur la vreun scrutin electoral. Imoralitatea gestului aparţine şi Gabrielei Firea, care, de dragul de a avea o majoritate în parlamentul local al Capitalei, i-a promis şi i-a dat un loc eligibil pe listele PSD. Dacă ar fi mers pe calea normală, legală, probabil că nu ar fi avut de pierdut, pe liste urmând să intre alt social-democrat sau progresist. Numai că primăriţa a ales calea imorală şi amorală, cu pretenţii de politician corect. De ce politicienii nu pot să joace corect? În România, asta a devenit o temă filosofică. Este ca şi cum ai întreba un hoţ de ce fură sau un criminal de ce omoară. Probabil, gena e de vină. Nici cu metoda primăriţei din Craiova nu ar trebui să ne mândrim. Olguţa Vasilescu spune că e în fruntea listei ca să tragă partidul, să voteze poporul PSD, de parcă o primărie este moşia personală a vreunui partid. Înţeleg că un candidat, care nu ajunge să fie ales, se va întoarce la meseria lui, afacerea lui sau la locul de muncă. Da, locul de muncă al Olguţei este Primăria Craiova, dar nu ar trebui să fie permis ca politicienii să joace alba-neagra cu votul oamenilor. Tot ei se supără când li se reproşează nesimţirea. Să nu amintesc de cei cu condamnări penale, care sfidează orice bun simţ. În cazul politicienilor corupţi, o condamnare, fie şi cu suspendare, ar trebui însoţită de interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales. Altfel, nu văd nicio soluţie de curăţare a clasei politice. Noua modă a loazelor împinse pe liste de părinţi, rude sau prieteni de familie este şi ea condamnabilă şi ar trebui interzisă. Un tânăr sau om mai la orice vârstă, dar talentat, cu reale aptitudini politice nu încape din cauza pilelor, a relaţiilor sau a linguşelilor. Metoda este preluată chiar şi de noile partide, unde cei mai ipocriţi tineri au ajuns în vârful ierarhiei. Mi-ar plăcea să fie recunoscut „votul în alb” şi până când nu se reconstruiesc pe bune partidele să nu mai fie votate. Altfel, politicienii vor continua să-şi bată joc de noi fără ruşine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-07Parerea ta...

INFORMATIE INTERESANTă
03 Noi 2016

Mihăiță Vîrză a fost membru PRM, apoi UNPR, apoi PMP și acum PSD. Nu cumva ăsta este traseism politic ?
CROCODILUL FLAMAND
03 Noi 2016

HA HA>>>>BUN COMENTARIUL DE DINAINTE.........DOAR CA ASA-ZISUL "TRASEISM" CONFIRMA CEEA CE AM SPUS SI EU DE NENUMARATE ORI>>>>PARTIDELE SUNT DE FAPT NISTE CARCASE-AMBALAJ PENTRU UN KAKAT URAT MIROSITOR NUMIT "EMANATIA BOLSEVICA NKVD-ISTA A LUI ILICI-FSN" CARE S-A RUPT IN MAI MULTE BUCATELE TOATE URAT MIROSITOARE>>>>>>KAKAT BOLSEVICO-MAFIOT AMBALAT IN POLEIALA DE DIFERITE CULORI AGATAT IN POMUL DE CRACIUN.........VEZI DACA AI CE SA VOTEZI>>>>>ORICE VOTEZI ACELASI KAKAT>>>>NICI O DIFERENTA>>>>>>EXACT CA BANCUL CU RESTAURANTUL DE COWBOYS FAST-FOOD>>>>SERVIM URMATORUL MENU>>> KAKAT CU CEAPA SI COLA>>>KAKAT CU USTUROI SI PEPSI>>>>KAKAT CU MIROS DE HAMBURGHER SI COLA LIGHT>>>>KAKAT CU MIROS DE PESTE SI PEPSI LIGHT>>>>>IAR COWBOY-UL SPUNE>>>NU AVETI CEVA DIETETIC TIN REGIM...DATI-MI VA ROG UN KAKAT PUR SI SIMPLU.....SA MIROASA FRUMOS>>>>>PRIETENE DACA ESTI PRETENTIOS DE CE VII LA FAST FOOD...AICI SERVIM ACELASI KAKAT LA TOTI...FARA DISCRIMINARE...FACEM CAPITALISMUL DE PLESCOI...ACEEASI SATRA DE TIGANI IMPARTITA LA TOATE PARTIDELE...TRAILES BAHTALO STUPID PEOPLE....AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA..LA NOI IN DUBAI...HA HA HA..ROMANIA ETERNA SI FASCINANTA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz