2020-06-03 13:21

Ziua copilului artist

 |  12:49
Ziua copilului artist

Copilul este ca o oglindă care te amețește puțin sau ca o fereastră deschisă către viitor, dar totdeauna copilul te intimidează, ca și când știe el ce știe.

Pentru Albert Einstein, “căutarea adevărului și frumuseții este o activitate în care ni se permite să rămânem copii toată viața noastra”, dar Pablo Picasso spunea că “fiecare copil este un artist.. problema este cum să rămâi artist și după ce crești”. De aceea, poate, odată cu începerea calendaristică a verii, 1 iunie a fost declarată Ziua Copilului. Ea a fost menționată prima dată la Geneva, în august 1925, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Ulterior, în anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul că fiecare stat să dispună de o zi la așa-numită „Ziua copilului” (în engleză Universal Children's Day). Dar, în Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în dată de 23 aprilie 1920, iar în România, s-a înființat la 1 ianuarie 2005, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC). La ora actuală, data zilei copilului variază foarte mult între țări, dar peste 30 de state, printre care și România, a decis să sărbătoarească ziua copilului pe I iunie la fel ca China și SUA. Dar, sunt mai multe țări care aniversează ziua copilului în altă dată decât 1 iunie, cum ar fi: 

- Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august

- Australia aniversează în prima duminică din luna iulie.

- Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.

- Bulgaria aniversează în data de 1 iunie.

- Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.

- Germania, de la reunificarea Germaniei sărbătoreste în data de 1 iunie, ca din timpul DDR-ului, pentru că în RFG se sărbătorea pe 20 septembrie.

- India aniversează în data de 14 noiembrie.

- Japonia sărbătorește în data de 5 mai.

- Mexic aniversează în data de 30 aprilie.

- Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.

- Republică Moldova aniversează în data de 1 iunie.

- Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.

- Ungaria aniversează în ultima duminică a lunii mai.

Însă, indiferent de ziua aniversară, noi toți rămânem copiii mamei și ai tatei. Paulo Coelho spunea că “Un copil poate oricând să-l învețe pe adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește”, dar Jean Jacques Rousseau ne-a avertizat: “copilul ajunge pentru părinții săi, după educația pe care o căpătă: răsplată sau pedeapsă.” 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine