2019-10-21 13:00

ANUNȚ de la Ministrul Educației: Ce se întâmplă în cazul EPIDEMIEI de gripă

 |  21:51
ANUNȚ de la Ministrul Educației: Ce se întâmplă în cazul EPIDEMIEI de gripă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat la România TV ce se va întâmpla cu şcolile dacă se anunţă epidemie de gripă.

Ecaterina Andronescu a spus la România TV că şcolile nu se vor închide în cazul în care se va anunţa epidemie de gripă în România, mai ales că mai este o săptămână până când elevii vor intra în vacanţă.

"Zilnic fiecare şcoală raportează cazurile de răceală sau de gripă. Fiecare inspectorat şcolar este în contact permanent cu Direcţia Sanitară din fiecare judeţ. Şi noi la minister avem o echipă care urmăreşte permanent ce se întâmplă în fiecare şcoală din ţară. Avem o regulă: dacă dintr-o unitate şcolară lipsesc mai mult de 20 la sută, atunci se întrerup cursurile. O să luam decizii pe unităţi şcolare, avem o echipă la minister care monitorizează toată situaţia", a spus ministrul Educaţiei.

 

Ministrul Sănătăţii urmează să ia marţi o hotărâre referitoare la declararea epidemiei de gripă. "Dacă pentru a treia săptămână consecutiv numărul cazurilor diagnosticate va depăşi numărul cazurilor estimate, atunci vom declara epidemie de gripă. În ceea ce priveşte pacienţii care prezintă simptomele unei gripe, aceştia trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie, să evite automedicaţia şi să respecte cu stricteţe instrucţiunile pe care inclusiv Ministerul Sănătăţii le-a transmis în teritoriu având în vedere multiplele cazuri de viroze respiratorii din această perioadă", a declarat Sorina Pintea.

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 47.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray