2019-11-21 08:43

Asociaţiile de părinţi susţin că este nevoie de EDUCAŢIE SEXUALĂ în şcoli

 |  13:25
Asociaţiile de părinţi susţin că este nevoie de EDUCAŢIE SEXUALĂ în şcoli

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor Părinţilor susţin că este nevoie de educaţie sexuală în şcoli, precizând că lecţia opţională “Educaţie pentru Sănătate” trebuie revizuită, în contextul în care sunt tot mai multe fete care nasc la o vârstă fragedă.

“Da, avem nevoie de educaţie sexuală-n şcoli. Având în vedere reticenţa părinţilor de a comunica cu proprii copii şi faptul că mai bine obţii o informaţie diseminată de către un profesionist, şi nu obţinută de pe un motor de căutare. (...) Opţionalul "Educaţie pentru Sănătate" trebuie revizuit, astfel încât să fie ales de către părinţi, în toate unităţile de învăţământ”, a postat pe pagina de Facebook, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor (FNAP), Iulian Cristache.

Acesta mai precizează că educaţia sexuală este necesară, mai ales pentru sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă: “Avem nevoie să-i informăm pe elevi, dar trebuie să avem o mare atenţie la cine predă aceste noţiuni şi bineînţeles modul în care sunt prezentate în funcţie de ciclul de învăţământ. (...) S-au încercat, de-a lungul anilor, colaborări cu tot felul de ONG-uri, care prin modul în care au transmis informaţia, au abuzat emoţional copiii”, mai susţine Iulian Cristache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray