2019-10-15 16:50

AVERTISMENT DUR pentru profesori: Fraţilor, DNA şi ANAF sunt cu ochii pe voi

 |  16:54
AVERTISMENT DUR pentru profesori: Fraţilor, DNA şi ANAF sunt cu ochii pe voi

Mulţi profesori sunt recompensaţi de diferite edituri cu o cincime din valoarea manualelor auxiliare pe care le comandă, piaţa care se ridică la 80 de milioane de euro pe an, susţine preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România, Iulian Cristache. La rândul său, în acest caz, şeful Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret”, Marius Nistor, i-a avertizat pe profesori şi învăţători că DNA şi ANAF sunt cu ochii pe ei, mai ales că dascălii nu declară nicăieri aceşti bani.

AVERTISMENT DUR pentru profesori: Fraţilor, DNA şi ANAF sunt cu ochii pe voi
zoom
"Ceea ce mă deranjează este constrângerea copiilor şi a părinţilor. (…) Aici este şi o problemă a editurilor care contactează cadrul didactic... şi a profesorilor în egală măsură. Eu vreau să vă spun că, la un moment dat, într-o unitate şcolară, discutam despre problema auxiliarelor şi le-am atras atenţia: «Fraţilor, sunt nişte instituţii, ca DNA şi ANAF, care sunt cu ochii pe voi. Vreau să înţelegeţi acest lucru. Mă refer la instituţiile de forţă»", a declarat la Europa FM Marius Nistor.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret” a adăugat că soluţia ar fi intrezicerea manualelor auxiliare. "În momentul în care tu încasezi nişte bani pentru auxiliare, bani care nu sunt declaraţi nicăieri, cineva, la un moment dat, poate nu acuma, dar peste un an, peste doi, va veni şi te va lua la întrebări. Soluţia este interzicerea acestor auxiliare, să ai manuale de calitate”, a mai spus Nistor.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România, Iulian Cristache, a precizat la Europa FM că banii sunt primiţi cash de dascăli, ca un fel de discount din partea editurilorŞ "Sunt auxiliare diferite, preţurile diferă şi nu poţi să faci o situaţie centralizată, dar făcând un preţ mediu, s-a ajuns la... în jurul a 80 de milioane de euro pe an. (…) Comisionul este de 20 la sută în medie, pentru cadrul didactic. Adică, dacă un cadru didactic cumpără de 300 de lei, este comisionul aferent, pe care îl bagă în buzunar".

Potrivit lui Cristache, s-a ajuns ca, începând de la clasa zero, părinţii să cumpere în fiecare an, până la zece manuale auxiliare pentru materii precum limba română, matematică şi religie, timp în care licitaţia pentru manualele de gimnaziu este blocată de un an, fiind sesizată DNA, notează news.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray