2019-10-19 15:40

BACALAUREAT 2018: Subiect și barem de corectare ISTORIE

 |  17:13
BACALAUREAT 2018: Subiect și barem de corectare ISTORIE

Subiecte istorie Bac toamnă 2018. Ministerul Educaţiei a publicat pe site subiectele pe care le-au avut de rezolvat la proba scrisă de istorie cei peste 45 de mii de candidați înscriși la Bac-ul de toamnă.

Elevii au avut de rezolvat varianta 9, cu trei subiecte.

La SUBIECTUL al III-lea, notat cu 30 de puncte, elevilor li s-a cerut să elaboreze, în aproximativ două pagini, un eseu despre spațiul românesc în contextul relațiilor internaționale din secolele al XV-lea – al XVIII-lea.

S-a punctat inclusiv utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea prezentării, evidenţierea relaţiei cauză-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant și utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea şi concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice şi încadrarea eseului în limita de spaţiu precizată. 

Subiectele şi baremele de corectare la proba de istorie din cadrul celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat 2018 pot fi descărcate AICI

Proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, este susţinută de candidații înscriși la Bac-ul de toamnă miercuri, 22 august.

Potrivit calendarului probelor sesiunii de toamnă a Bacalaureat 2018, pe 23 august se va desfășura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

La fel ca la prima sesiune Bac 2018, pot susține proba scrisă la istorie la Bac toamnă 2018 elevii care au urmat:

- profilul umanist, filiera teoretică, toate specializările; 

- profilul artistic, filiera vocaţională - toate specializările;

- profilul sportiv, toate specializările; 

- profilul pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar; 

- profilul teologic, toate specializările.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray