2020-01-25 12:52

Butonul de PANICĂ, instalat în școli pentru profesorii AGRESAȚI

 |  20:19
Butonul de PANICĂ, instalat în școli pentru profesorii AGRESAȚI

Butonul de panică, pe care ministrul Educaţiei vrea să îl instaleze obligatoriu în toate şcolile şi grădiniţele din România, va salva multe dintre cazurile de violenţă dintre profesor şi elev. Unii directori au început deja să îl instaleze, iar în Bucureşti sistemul există deja în jumătate dintre unităţi. Alarma la 112 este activată într-o secundă.

Soluţia găsită de ministrul Educaţiei este butonul de panică. Vrea să fie obligatoriu în toate unităţile de învăţământ din ţară, pentru ca Poliţia să poată fi anunţată în timp real de incidente. În Bucureşti, butonul a fost implementat în aproape jumătate din şcoli. 

O soluţie binevenită, dar care nu va adresa şi cauzele violenţelor. 

Ministrul Educaţiei este, însă, optimist. Spune că numărul de bătăi s-a înjumătăţit în ultimii trei ani de zile, de la peste 30 de mii, la 19.000. 

Trei acte de violenţă faţă de profesori, în doar o săptămână. Doi profesori care au avut nevoie de ajutorul medicilor, un elev arestat pentru 30 de zile şi încă unul pus sub control judiciar. Trei dintre cele aproape 100 de cazuri de violenţă raportate zilnic în şcolile din România. În realitate, poate duble, spun ONG-urile. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine