2019-11-15 00:20

Cinci MEDALII de AUR și una de BRONZ pentru România la Olimpiada Balcanică de MATEMATICĂ pentru Juniori

 |  13:33
Cinci MEDALII de AUR și una de BRONZ pentru România la Olimpiada Balcanică de MATEMATICĂ pentru Juniori

România a obținut cinci medalii de aur și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, competiție care a avut loc între 19 și 24 iunie, în Rodos, Grecia.

Competiţia care are loc anual și la care participă elevi care au vârsta sub 15 ani și jumătate (în ziua concursului) contribuie la susţinerea şi dezvoltarea elevilor cu aptitudini deosebite la matematică din ţările participante.  În acest an au participat echipe din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franţa, Filipine, Kazahstan şi Turkmenistan (țări invitate).  Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare elev, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de nivel elementar, de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră. Fiecare problemă a fost punctată cu 10 puncte, dintr-un total de maxim 40 de puncte.

PREMIANȚII ȘI DASCĂLII LOR

Echipa României a ocupat locul I în clasamentul neoficial pe ţări, cu următoarele rezultate: Medalii de aur: Andrei-Theodore Mărginean (cu punctaj maxim, 40 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Andrei Moldovan (39 de puncte) de la Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti, Vlad-Ștefan Vergelea (37 de puncte) de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, Ioana Popescu (36 de puncte) de la Școala Europeană din București și Diana Ţolu (36 de puncte) de la Şcoala Gimnazială “Eugen Ionescu” din Slatina. Medalie de bronz: mezinul echipei, Iustinian Cristian Constantinescu (17 puncte) de la  Şcoala Gimnazială “George Bacovia” din Bucureşti.

Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea “Politehnica” din Timişoara (leader), Dănuț Aramă de la Colegiul Național  “Gheorghe Vrânceanu” din Bacău (deputy leader) și Marius-Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași (observer A).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray