2020-07-14 13:27

Cum arată prima școală din Capitală, pregătită pentru examenele naționale

 |  13:14
Cum arată prima școală din Capitală, pregătită pentru examenele naționale

Școală Gimnazială Nr 194, una dintre cele mai mari școli din Capitală, este pregătită să le asigure elevilor toate condițiile sanitare, atât pe parcursul activităților de pregătire cât și în momentul susținerii examenelor, a anunțat Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, într-o sală de curs va fi permis accesul unui număr de maximum 10 elevi, pupitrele fiind dotate cu geamuri de plexiglas.

Primăria Sectorului 4 susține că în toate cele 26 de școli gimnaziale precum și în cele 13 licee de pe rază sectorului au fost create circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, sălile de clasă au fost reconfigurate și dotate corespunzător și au fost luate măsuri speciale de igienizare și dezinfecție.

Elevii claselor a VIII-a vor trece printr-un un tunel de dezinfecție instalat la intrarea în școală și vor urmă un traseu bine stabilit până la sala de curs sau de examinare așa încât să împiedice aglomerarea. 

"Totodată, la intrare, elevii vor avea la dispoziție covorașe cu dezinfectant și vor fi întâmpinați de personal medical, care le va lua temperatura și le va oferi măști de protecție. Apoi, însoțiți de profesori, elevii se vor îndrepta spre sălile de clasă, care au fost reconfigurate", se arată în comunicatul Primăriei.

 În sursa citată se mai precizează că părăsirea claselor de către elevi se va face de asemenea pe un alt traseu bine definit, separat de cel care permite accesul. Mai mult, la ieșirea din unitatea de învățământ, elevii vor renunța la masca de protecție folosită în timpul examinării și vor primi una nouă din partea școlii.

Totodată, în perioada pregătirilor pentru examene, care au loc în două schimburi, accesul elevilor se va face decalat, la intervale de 15 minute între serii, iar activitățile nu vor dura mai mult de două ore. Astfel, primele serii de elevi vor putea intră în scoală în intervalul 9 – 11, urmând o pauză de 2 ore, pentru aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțîn o oră și dezinfectarea cu substanțe biocide, după care accesul următoarelor serii va fi din nou permis în intervalul 13-15.

Primele examene de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a vor avea loc începând cu jumătatea lunii iunie. Proba scrisă la limba română este programată pe dată de 15 iunie, urmând că proba la matematică să aibă loc în dată de 17 iunie.

 Câți bani a cheltuit Primăria Sectorului 4 

Pentru că dezinfectarea clădirilor și a suprafețelor nu este suficientă în lupta cu noul tip de coronavirus, toate cele 57 de unități de învățământ din Sectorul 4 au primit săpun lichid și hârtie igienică și dezinfectant pentru mâini. 

 Până acum, în total, în școli și licee, dar și în grădinițe, au fost distribuite 10.000 de recipiente cu săpun lichid, de câte 500 de ml, și aproximativ 84.000 de role de hârtie igienică, în valoare de 120.000 de lei, se mai arată în documentulremis de Primărie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-25Parerea ta...

MARINA
26 Mai 2020

Cate scoli din tara pot fi pregatite astfel? Cati copii au fost privati de pregatire? Cati dintre ei poate aveau o sansa la Bacalaureat sau Evaluarea Nationala daca ar fi fost la scoala? De ce suntem egoisti si ne gandim doar la cei care au avut toate resursele pentru a se pregati in aceasta perioada dificila? La cei defavorizati cine se gandeste?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz