2020-08-12 16:07

Cum vor putea PĂRINȚII să vadă cu cine stau de vorbă COPIII pe Messenger

 |  10:19
Cum vor putea PĂRINȚII să vadă cu cine stau de vorbă COPIII pe Messenger

Conform datelor diverselor studii ori sondaje, dacă în trecut, părinții erau prima variantă la care apelau copiii în căutare de răspunsuri sau sfaturi, acum majoritatea părinților afirmă că, la ora actuală, copiii preferă să intre online decât să li se adreseze.

Având în vedere faptul că cei mici, la fel ca cei mari, au început să folosească mult rețelele sociale, iată că Facebook s-a mai gândit la…ceva: părinţii vor putea să vadă cu cine stau de vorbă copiii lor pe aplicaţia Messenger. Și aceasta graţie unor instrumente îmbunătăţite, de control, concepute pentru a-i proteja mai bine pe tinerii utilizatori în mediul online, potrivit Press Association.  Încercând să îi educe mai bine pe utilizatorii cu vârste de sub 13 ani, compania Facebook a anunţat că va începe să folosească "un limbaj potrivit pentru copii" pentru a le explica acestora modul în care informaţiile lor personale sunt utilizate şi distribuite pe internet. Reţeaua de socializare a anunţat mai multe instrumente pentru serviciul său Messenger Kids, lansat în 2017 ca o platformă mai…prietenoasă de comunicare pentru copiii mai mici de 13 ani, controlabile din contul de Facebook al părinţilor.

Părinţii au acces și la întreaga listă de persoane blocate

Aceste îmbunătăţiri au fost create după îngrijorări apărute anul trecut, când, în urma unei defecţiuni pe Messenger Kids, copiii puteau să intre în contact cu persoane care nu erau verificate şi aprobate de părinţii lor. Potrivit Facebook, noua funcţie Parent Dashboard va permite părinţilor să vadă cu cine stau de vorbă copiii lor, dacă fac videochat sau dacă expediază mesaje, dar şi frecvenţa acelor conversaţii în ultimele 30 de zile. De asemenea, părinţii vor putea să vadă fotografiile şi înregistrările video primite şi expediate de pe conturile copiilor lor, având abilitatea de a le elimina şi de a le raporta.

Vor avea la dispoziţie 90 de zile

Dacă minorii au blocat sau au deblocat pe cineva pe Messenger Kids, părinţii au acces la întreaga listă de persoane blocate, pe lângă o notificare pe care o primesc oricum în mod automat atunci când copilul lor blochează sau raportează un utilizator.

Reţeaua de socializare a reamintit că sistemele sale existente de protecţie, precum neutilizarea datelor personale ale copiilor în scopuri publicitare, vor rămâne neschimbate. "Părinţii vor avea la dispoziţie 90 de zile pentru a citi şi accepta noua noastră politică de confidenţialitate şi le recomandăm cu fermitate să citească aceste actualizări alături de copiii lor", a declarat Morgan Brown, product-manager al aplicaţiei Messenger.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz