2020-07-03 13:43

Decizie la Ministrul Educației: Elevii care nu iau nota 5 la Evaluarea Națională, trimiși la Școala Profesională

 |  23:06
Decizie la Ministrul Educației: Elevii care nu iau nota 5 la Evaluarea Națională, trimiși la Școala Profesională

Elevii care nu iau cel puţin nota cinci la examenul din clasa a opta vor fi trimişi obligatoriu la şcoala profesională! Este decizia luată de ministrul Educaţiei, Daniel Breaz şi contestată deja de elevi, care spun că toată lumea are dreptul să meargă la un liceu.

Nota 5 va fi pragul de admitere la liceele teoretice din România. Dacă până acum toţi elevii aveau un loc asigurat în învăţământul liceal de stat, indiferent de nota pe care o primeau la Evaluarea Națională, acum, ministrul Educaţiei le impune şi condiţii. Speră că aşa rezultatele de la examenele naţionale vor fi mai bune, iar rata abandonului şcolar va scădea.

Aproape 30 la suta dintre elevii din România nu au luat nota 5 la Evaluarea Naţională în această vară. Cel mai prost stăm la matematică.

Că să fie de acord cu această decizie, elevii îi cer minstrului Educației să ia mai întâi măsuri în ceea ce îi privește pe tineri, iar asta înseamnă să facă orientare în carieră din clasa a cincea, iar părinții lor să facă și cursuri de educație parentală.

Tot de anul viitor se va modifica şi calendarul examenelor naţionale. Evaluarea de la clasa a opta va începe in data de 15 iunie, iar probele scrise de la Bacalaureat, pe 22 iunie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz