2020-08-11 16:41

Decizie RADICALĂ pentru liceele care nu au ABSOLVENȚI de Bacalaureat

 |  00:31
Decizie RADICALĂ pentru liceele care nu au ABSOLVENȚI de Bacalaureat

Liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul anul acesta nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor. Într-un ordin de ministru care a apărut deja în Monitorul Oficial este prevăzut clar că unitățile de învățământ în care niciun absolvent de liceu nu a promovat sesiunea de vară a examenului de bacalaureat nu mai pot propune cifre de școlarizare pentru clasa a IX-a pentru anul viitor.

În această situație sunt 43 de licee din 23 de județe. Câteva exemple: Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș, Liceul Tehnologic Drobeta Turnu Severin, Liceul Tehnologic din Turnu Măgurele.

Cele mai multe licee unde rata de promovare la Bacalaureat a fost zero în această vară sunt în județele Harghita și Maramureș, cu câte patru unități de învățământ.

O măsură asemănătoare a mai fost dezbătută și în anii trecuți. Mai exact, metodologia din 2011 prevedea ca liceele care aveau sub 15% rată de promovare la examenul maturității să primească pentru clasa a IX-a un plan de școlarizare diminuat cu cel puțin o clasă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24Parerea ta...

NESTI
17 Noi 2019

Acestă măsură nu ar trebui să fie luată decât în localitățile unde mai există cel puțin un liceu , pentru a nu periclita viitorul elevilor , care nu vor mai avea în acest fel acces la liceu. De ce nu s-a luat măsura diminuării salariilor profesorilor la aceste licee , sau schimbarea lor.Este o măsură discriminatorie pentru că îngrădește dreptul la educație al copiilor din mediul rural. Legea trebuie atacată la CCR de avocatul poporului. Ar trebui ca votul din parlament să fie la vedere și cei care au votat o astfel de lege să fie trași la răspundere.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz