2019-10-15 17:09

DOVADA că ministrul EDUCAȚIEI a mințit! Circulara privind directorii de școli, posibil ilegală. PNL îi cere oficial DEMISIA

 |  15:15
DOVADA că  ministrul EDUCAȚIEI a mințit! Circulara privind directorii de școli, posibil ilegală. PNL îi cere oficial DEMISIA

Situaţia se complică la Ministerul Educaţiei, în scandalul circularei care repune în funcții directorii de școli, chiar dacă aceștia au picat concursul organizat de minister. Ministrul Pavel Năstase şi secretarul de stat Liviu Pop se încurcă în explicaţii pentru a acoperi gafa legală pe care au făcut-o vineri, trimițând inspectoratelor o circulară cu o derogare de la lege privind numirea directorilor de şcoli care au picat concursul, deşi acest lucru era imposibil, scrie Gândul, citat de Mediafax.

După ce au susţinut că ordinul care acoperea legal circulara, deşi, potrivit declaraţiilor oficiale, nu exista duminică, fusese semnat de vineri şi trimis la Monitorul Oficial în aceeaşi zi, dar nu fusese publicat pentru că cei de Monitor erau „aglomeraţi”, instituţia care publică actele oficiale a informat, într-un răspuns pentru Gândul, că documentul a ajuns la Monitorul Oficial, de fapt luni, când a şi fost publicat. 

 Confruntat cu această situaţie, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, o dă la întors, deşi anterior declarase, cu subiect și predicat, că „ordinul a fost trimis vineri, dar s-a publicat în Monitorul Oficial luni. A fost weekendul, în plus şi ei sunt aglomeraţi acolo şi nu pot publica chiar imediat ceea ce primesc”. Acum, ministrul Năstase recunoaște senin: „Da, luni a fost transmis şi luni a fost publicat, pentru că noi l-am emis aici în data de 6, după care secretarul general l-a transmis, pentru că era sâmbătă - duminică şi erau zile libere, secretarul general l-a transmis de aici de la Minister către Secretariatul General pentru a fi publicat în Monitorul Oficial”. 

„Ministerul a emis ordinul în urma video-conferinţei de vineri, cu inspectorii generali. Am dat întâi o notă către inspectorii generali, am avut apoi o video-conferinţă cu ei, în urma acesteia s-a emis ordinul de ministru, iar Ordinul a fost trimis luni către Monitorul Oficial, pentru că a fost sâmbătă-duminică şi nu aveam când îl trimite. În interiorul Ministerului, însă, a fost emis vineri, în data de 6 ianuarie" a mai declarat, pentru Gândul, ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase. 

Raluca TURCAN: „Ministrul a mințit și trebuie să demisioneze!

Reacționând la aceste noi dezvăluiri, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, cere demisia ministrului Educației, Pavel Năstase, despre care spune că a mințit cu bună știință și a încălcat legea.

"Pavel Năstase trebuie să demisioneze de îndată pentru falsul produs în fruntea Ministerului Educației. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a mințit cu bună știință în privința directorilor de școli pe care îi dorește numiți fără concurs și a încălcat legea antedatând Ordinul de Ministru emis în acest scop. Astăzi s-a dovedit faptul că circulara emisă în atenția inspectoratelor școlare nu s-a bazat pe niciun Ordin de Ministru, întrucât respectivul document era inexistent la acel moment. Ordinul menționat a survenit ulterior, cu scopul de a acoperi o ilegalitate pe care PNL a reclamat-o din primul moment", arată Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Liderul PNL susține că "ministrul Educației a mințit în privința Ordinului 3044/2017".

"Precizările făcute de reprezentanții Monitorului Oficial devoalează tocmai faptul că ministrul Educației a mințit în privința Ordinului 3044/2017, transmițându-l spre publicare în cursul zilei de luni, 9 ianuarie 2017, și nu vineri, 6 ianuarie, așa cum a susținut inițial Pavel Năstase. Acestea sunt fapte care intră sub incidența legii penale și care impun demisia imediată a actualului ministru al Educației, deoarece domnia sa a acționat prin încălcarea legii cu scopul de a mușamaliza o altă ilegalitate", mai arată Raluca Turcan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

GORE
13 Ian 2017

Ce a fost prima data ... ...OUL sau GAINA !!!????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray