2020-07-08 02:12

E LEGE: Mai mulți ani OBLIGATORII la școală!

 |  23:38
E LEGE: Mai mulți ani OBLIGATORII la școală!

Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat luni o lege care prevede că grupa mare de la grădiniţă şi ultimele două clase de liceu devin obligatorii. Din toamnă, elevii ar putea fi obligaţi să stea mai mulţi ani la şcoală.

Până acum învăţământul obligatoriu începea la clasa pregătitoare şi se încheia în clasa a X-a. Asta înseamnă că elevii erau obligaţi să stea în şcoală 11 ani. Nouă lege votata luni prevede ca din toamnă grupa mare de la grădiniţă devine obligatorie, deci dacă până acum unii părinţi îşi duceau copii direct la şcoală, acum sunt obligaţi să îi dea mai întâi la grădiniţă.

Iar pentru elevii mai mari de 16 ani, aceştia sunt la rândul lor obligaţi să stea până în clasa a XII-a în şcoală. Este o lege controversată pentru că unii specialiştii spun că ar fi vorba despre o metodă prin care Ministerul ar încerca să menţină catedrele profesorilor în mod artificial, pe fondul scăderii demografice şi pe fondul celei mai mari rate a abandonului şcolar din Europa - 2 din 5 elevi nu termină liceul, potrivit statisticii oficiale.

 

Cel mai probabil vor exista penalităţi pentru părinţii care nu îşi dau copii la grădiniţă la 5 ani sau pentru cei care pleacă din scoală mai devreme de clasa a 12-a. Rămâne de văzut care vor fi acestea. Legea pleacă acum spre promulgare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-11Parerea ta...

REPETENTU
12 Mar 2019

Afirmatia "Ministerul ar încerca să menţină catedrele profesorilor" e FALSA !
UN BUCURESTEAN
16 Mar 2019

Scoala obligatorie pana la clasa 8 este utila. Dincolo de care cei care dovedesc ca pot merge pe mai departe sa faca si liceul. Restul sa se orienteze catre scoli de arte si meserii si sa dea un bac tehnic. Acesta propunere, o trasnaie a d-nei Abramburica, este de a salva catedrele si normele didactice din facultatile de stat si private. Si asa mai mult de 1/3 nu iau bacul si nici o meserie nu stiu si fac liceul practic degeaba.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz