2020-08-14 18:04

E OFICIAL! Învățământul obligatoriu, EXTINS la 15 clase

 |  23:27
E OFICIAL! Învățământul obligatoriu, EXTINS la 15 clase

Senatorii au adoptat luni propunerea legislativă privind extinderea învăţământului general obligatoriu de la 11 la 15 clase, cuprinzând ultimii doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi învăţământul liceal până în anul 2020.

Proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi „pentru”, o abţinere şi 27 de voturi „împotrivă”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari UDMR şi PSD şi adoptat Camera Deputaţilor, are ca obiect de reglementare modificarea art. 16 din Legea Educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, „în sensul de a se stabili o nouă durată şi o nouă componenţă a învăţământului general obligatoriu, după cum urmează: învăţământul general obligatoriu este de 15 clase şi cuprinde ultimii doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii doi ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preşcolar şi învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020”.

Un amendament admis prevede că învăţământul general obligatoriu cuprinde doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii doi ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul liceal şi grupa mare din învăţământul preşcolar devin obligatorii până cel mai târziu în 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.

De asemenea, frecventarea învăţământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvenţă la 18 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-07Parerea ta...

ANONIMUS
08 Mai 2018

O formula neinspirata. Invatamantul este prost finantat si acum, dar la 15 clase. Apoi forme de suport ar trebui pentru 8 clase pentru ca nu toti sunt de liceu si atunci merg catre scolile de arte si meserii. Mai concret este ca raman fabricile de diplome fara studenti si la fel si unele, facultati de stat. In conditiile in care si parintii platesc o contributie devin mai responsabili pentru ca dau bani pentru copii lor. Asa ce le pasa ca le da pomana statul. Gratuitate doar pentru familiile cu 3 copii si cu venituri mici si foarte mici. Guvernantii PSD nu mai stiu ce formule sa gaseasca ca sa castige cat mai multe voturi pentru viitoarele alegeri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz