2020-06-03 13:53

Elevii continuă PROTESTUL #foaia goală şi la SIMULAREA probelor de la BACALAUREAT

 |  09:48
Elevii continuă PROTESTUL #foaia goală şi la SIMULAREA probelor de la BACALAUREAT

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep luni simularea probelor de la Bacalaureat, care se va încheia în 21 martie, urmând ca în 29 martie să fie anunţate rezultatele. Totodată, elevii anunţă proteste #foaiagoală și la simularea examenelor de BAC.

"Cu siguranță voi da și eu foaia goală sau voi scrie ce mă deranjează la sistemul de învățământ", a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia. Acesta a precizat că a primit semnale de susținere din partea multor directori, profesori și chiar inspectori.

„«Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naţionale!» reprezintă metoda prin care ne exprimăm nemulţumirile şi luptăm cu vehemenţă pentru împlinirea unui ideal comun: un sistem de învăţământ care să demonstreze cu adevărat că educaţia este prioritate naţională. Dacă şi tu consideri că trebuie să fim implicaţi direct, prin consultare constantă, în procesele decizionale care ne privesc, dacă şi tu te identifici cu scopul şi obiectivele campaniei noastre, te invităm să dai foaia goală sau să o transformi într-un manifest al educaţiei, aşezându-ţi pe foaie gândurile cu privire la sistem. Dacă însă nu te identifici cu această formă de protest, eşti liber să faci ceea ce simţi, căci tu, elevule, eşti singurul care poate lua o decizie în acest sens. Indiferent de alegerea ta, nu uita că tu ar trebui să fii cea mai importantă componentă a procesului educaţional, atât în teorie, cât şi în practică”, afirmă reprezentanţii Consiliului elevilor.

Aceştia le transmit elevilor că nu pot fi sancţionaţi pentru că dau foaia goală la simulare. „Nu poţi fi mustrat pentru ceea ce crezi. Nu poţi fi mustrat pentru speranţa în reforma educaţională şi, în mod cert, nu poţi fi mustrat pentru că îţi doreşti ca acest sistem să nu se schimbe nefundamentat, de la o zi la alta. Aşa că, elevule, dacă te-ai hotărât să te alături protestului nostru şi să dai #foaiagoală la simulările examenelor naţionale, te înştiinţăm că nimeni nu te poate ameninţa cu trecerea notei obţinute în catalog. Nota îţi poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinţilor tăi, conform OMEN 3185/2019”, precizează Consiliul elevilor.

Simularea examenelor de Bacalaureat a început luni dimineaţă cu testarea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a la Limba și literatura română. 

ORARUL PROBELOR

18 martie - Limba şi literatura română – probă scrisă 

19 martie - Limba şi literatura maternă – probă scrisă 

20 martie - Probă obligatorie a profilului – probă scrisă 

21 martie - Probă la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă (se organizează numai pentru elevii claselor a XII-a)

29 martie - Afişarea rezultatelor


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine