2020-08-15 20:56

EXCLUSIV. Monica Anisie, acuzată de abuz și lipsă de respect față de cadrele didactice din domeniul stomatologiei

 |  13:40
EXCLUSIV. Monica Anisie, acuzată de abuz și lipsă de respect față de cadrele didactice din domeniul stomatologiei

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, este acuzată recent într-un memoriu (vezi documentul în facsimile) adresat premierului Ludovic Orban de către un grup de cercetători și cadre didactice care activează în domeniul medicinei dentare (stomatologie) din mai multe centre universitare din țară de abuz major la selecția membrilor Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în domeniul medicine dentare.

„În această comisie nu se regăsește niciun membru care să activeze în străinătate”

Comisia desemnată de către MEC pentru selecția viitorilor membrii CNATDCU pentru domeniul Medicinei Dentare, a fost constitută din trei persoane prof. dr. Andreea Didilescu (U.M.F. „Carol Davila” din București), prof. dr. Octavian Dincă (U.M.F. „Carol Davila” din București), prof.dr. Sorin Claudiu Popșor (UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș), dar, în memoriu se precizează că „în această comisie nu se regăsește niciun membru care să activeze în strănătate” și “deci o primă recomandare importantă a MEC a fost ignorată încă din start”.

A doua recomandare a MEC a fost ca în această comisie de selecție a viitorilor membri CNATDCU să fie formată din personalități recunoscute din punct de vedere științific și profesional ale domeniului. „Este jenant și umilitor pentru un domeniu atât de consistent cum este Medicina Dentară, să desemnezi în acest comitet de selecție al viitorilor membrii CNADTCU, persoane atât de puțin representative din punct de vedere științific și profesional”, se menționează în memoriu. De asemenea, în memoriu se mai precizează că „ar fi fost indicat, ca cei care fac parte din aceste comisii de selecție a viitorilor membrii CNADTCU, să aibă apartenență în centre universitare diferite, pentru a exista echidistanță”. Ori, „în cazul nostru, doi dintre cei trei membri desemnați fac parte din aceeași facultate, respectiv Facultatea de Medicină Dentară a U.M.F. “Carol Davila” din București, aspect care a defavorizat în mod clar anumiți candidați, cei doi asigurând din start o majoritate de voturi”.

„Comisia este o sfidare la adresa comunității academice din România”

Considerăm actualul proces de selecție al membrilor CNADTCU pentru domeniul Medicinei Dentare realizat de către comisia desemnată de Ministerul Educației și Cercetării, ca fiind un abuz major al acesteia, o lipsă totală de respect și considerație față de munca și eforturile cadrelor didactice și cercetătorilor care activează în domeniul Medcinei Dentare, inclusive pentru cei care și-au depus candidature pentru a face parte din CNADTCU, precum și o sfidare la adresa comunității academice din România. Ca atare, autorii acestui memoriu cer premierului Ludovic Orban, ministrul Monica Anisie dar și președintelui CNADTCU, acad. Ioan Aurel Pop, să anuleze deciziile primei comisii de selecție, să nominalizeze o nouă comisiei de selcție în domeniul Medicinei Dentare și totodată să se reia procesul de selecție pentru membrii CNADTCU din domeniul Medicinei Dentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-13

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz