2020-05-31 14:24

Rectorul SNSPA, atac DUR la ministrul Educației: „În sistem este o tensiune nemaiîntâlnită…”. Ce îi reproșează lui Valentin POPA

 |  11:24
Rectorul SNSPA, atac DUR la ministrul Educației: „În sistem este o tensiune nemaiîntâlnită…”. Ce îi reproșează lui Valentin POPA

Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), intervine în scandalul locurilor repartizate la facultăţi, programe de master sau la doctorate. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Pricopie susține că acțiunile ministrului Educației, Valentin Popa, nu sunt prevăzute în Programul de guvernare și nici în Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020.

„Îmi este greu să cred că acțiunile Domnului Ministru POPA vor fi susținute de Doamna Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ sau de coaliția politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri NU sunt prevăzute în Programul de Guvernare și nici în strategia pe care o invocă (Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială și după consultarea tuturor instituțiilor de învățământ superior din țară", arată rectorul SNSPA.

Fost ministru al Educației, Pricopie consideră că deciziile ministerului, dar și afirmațiile ministrului Popa au creat o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani și amintește că în ultimii 7-8 ani nu au mai existat proteste în fața ministerului.

„Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educației dar și unele afirmații total deplasate ale Ministrului Valentin POPA au adus sistemul de învâțământ din țara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaște, săptămâna viitoare au fost anunțate mai multe proteste ale studenților și cadrelor didactice universitare, inclusiv în fața Ministerului Educației. Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani și cred că încă mai este timp să se evite amplificarea și extinderea protestelor, legitime de altfel", susține Pricopie.

SNSPA este una dintre cele opt universități de stat cărora le-au fost tăiate locurilor de admitere la facultate, la master sau la doctorat.

Rectorul Universităţii Bucureşti a susținut, recent, că premierul României, Viorica Dăncilă, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au tăiat, „fără o justificare raţională", din numărul de locuri alocate pentru admiterea la facultate, la master sau la doctorat, astfel, universitatea pierzând milioane de lei. Aceeaşi acuzaţie îi este adusă şi ministrului Educaţiei, Valentin Popa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine