2020-01-27 23:41

FSLI, mesaj de Ziua Mondială a EDUCAȚIEI: „Școala românească nu mai este o prioritate, a rămas doar un simbol!”

 |  10:53
FSLI, mesaj de Ziua Mondială a EDUCAȚIEI: „Școala românească nu mai este o prioritate, a rămas doar un simbol!”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, afirmă că, în anul 2018, educaţia nu doar că nu mai reprezintă o prioritate naţională, ci este “atacată” prin seria măsurilor distructive, iar “şcoala românească” a rămas doar un simbol, informează News.ro.

Simion Hăncescu a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei în care afirmă că educaţia înseamnă evoluţie, valori, ”speranţa într-un viitor pe care cu greu îl putem descifra în vremuri tulburi”.

”În anul 2018, statul modern a căpătat alte valenţe, iar educaţia nu doar că nu mai reprezintă o prioritate naţională, ci este «atacată» prin seria măsurilor distructive. O simplă radiografie a sistemului de învăţământ ne arată că «şcoala românească» a rămas doar un simbol. Investiţii scăzute, salarii complet nemotivante pentru cadrele didactice, ceea ce face ca România să fie singura ţară din Uniunea Europeană unde există cadre didactice fără studii de specialitate, unităţi de învăţământ din care lipsesc internetul, calculatoarele sau metodele moderne de predare, elevi direcţionaţi greşit de programe şcolare învechite şi neadaptate cerinţelor de pe piaţa muncii, clase suprapopulate în care accentul este pus pe cantitatea şi nu pe calitatea actului educaţional, o subfinanţare cronică menţinută an de an”, se arată în mesaj.

Potrivit documentului, cea mai recentă măsură a unui ministru al Educaţiei a fost reducerea a peste 4.600 de posturi din unităţile de învăţământ, în condiţiile în care sistemul are un deficit foarte mare de personal didactic auxiliar şi nedidactic.

”În consecinţă, nu putem spune decât că, în anul Centenarului, am rămas cu restanţe în faţa Educaţiei. Avem atât de multe de recuperat, încât prin lipsa implicării sau prin aplicarea unor politici greşite, ne vom confrunta, în curând cu un sistem bolnav, care nu mai poate fi ajutat. Cei care au de pierdut nu sunt doar colegii noştri, ci mai ales elevii”, se mai arat în mesajul preşedintelui FSLI.

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-10Parerea ta...

UNDE-I SPIRU HARET..?
05 Oct 2018

Cadrele didactice VOTEAZA DE 28 DE ANI MAFIA PSD. CU VOTUL VOSTRU A-TI DEVENIT COMPLICI AI ORGANIZATIEI MAFIOTE PSD. ACUM PENTRU O FARÂMITURA ARUNCATA DE MAFIE VETI FI DIN NOU COMPLICI LA URMATOARELE ALEGERI , IN TIMP CE EI (MAFIA PSD) AU SALARII SI PENSII SPECIALE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine