2020-07-10 04:08

GRIPA închide școlile. Cursuri suspendate în alt județ

 |  21:00
GRIPA închide școlile. Cursuri suspendate în alt județ

Direcţia de Sănătate Publică Covasna a luat decizia suspendării cursurilor la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe, în zilele de 22 şi 23 ianuarie, din cauza înmulţirii cazurilor de viroze şi gripă, ceea ce a dus la un absenteism ridicat în rândul elevilor, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna.

"Ca urmare a înmulţirii cazurilor de viroză respiratorie şi gripă la nivelul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" Sf. Gheorghe, constatându-se un absenteism ridicat de aproximativ 25% din totalul numărului de elevi, în data de 20 ianuarie şi 21 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică Covasna, în urma unei analize epidemiologice la nivelul acestei unităţi şcolare, concluzionează necesitatea suspendării cursurilor în această unitate de învăţământ pe perioada 22-23 01.2020, în vederea prevenirii şi combaterii răspândirii virozelor respiratorii conform recomandărilor Ministerului Sănătăţii", se precizează într-un comunicat al ISJ Covasna.

Potrivit sursei citate, la momentul actual nu sunt informaţii privind înmulţirea cazurilor de viroze respiratorii şi gripă la nivelul altor unităţi şcolare din Covasna.

Astfel, ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, și ministrul Sănătății, Victor Sebastian Costache, au organizat miercuri, 22 ianuarie 2020, o videoconferință cu inspectorii școlari generali, reprezentanții organizațiilor sindicale și ai asociațiilor de părinți. Aceasta a fost convocată ca reacție rapidă la problema numeroaselor cazuri de gripă și a deciziilor de suspendare a cursurilor în mai multe unități de învățământ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz