2020-07-03 23:43

Guvernul a APROBAT schema de ajutor privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de gradinițe cu PROFIL SPORTIV

 |  16:46
Guvernul a APROBAT schema de ajutor privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de gradinițe cu PROFIL SPORTIV

Denumit Programul guvernamental "gROwth - investim în copii, investim în viitor", acesta beneficiază de o schemă de ajutor de minimis care se va derula până la finalul anului viitor. Alocare multianuală este în valoare de 2,35 miliarde lei, aproximativ 500 de milioane de euro.

Cine va avea acces la finanțare?

Persoane juridice de drept privat, dar și organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii și cluburi sportive.

În ce constă sprijinul?

Se va acorda un ajutor de minimis de până la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, dar se vor garanta și creditele de către stat în procent de maximum 50%.

Proiectul se anunță unul complex, cu beneficii economice, dar și sociale, pentru că astfel se vor crea condiții care să încurajeze accesul copiilor în grădinițe în parallel cu practicarea sportului.

De la data obținerii autorizației de funcționare, beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat trebuie să mențină cel puțin un deceniu activitatea în aceste grădinițe.

Evaluarea şi selectarea proiectelor va fi coordonată de către o comisie formată din figuri legendare din sportului românesc, dar și din domeniul educaţiei și învățământului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz