2020-07-07 10:25

Guvernul a numit un nou SECRETAT de stat în Ministerul Educației

 |  17:08
Guvernul a numit un nou SECRETAT de stat în Ministerul Educației

Dragoș Ciuparu a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, potrivit unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban și publicate în Monitorul Oficial astăzi, 20 ianuarie.

Conform surselor Edupedu.ro, Ciuparu se va ocupa de Cercetare, domeniu lăsat vacant pentru mai bine de 2 luni de premierul Orban. Amintim că Cercetarea nu a mai prins, în executivul Orban, nici măcar statutul de Autoritate națională, fiind un departament în Ministerul Educației.

Dragoș Ciuparu a mai condus Cercetarea în perioada 2010-2012, ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Ştiinţifică – cu rang de secretar de stat, în Guvernul Boc. Ciuparu a fost președintele PMP Prahova.

Dragoș Ciuparu și-a făcut doctoratul la Universite Paris Diderot, Paris 7, apoi a fost cercetător Universitatea Yale, SUA, a fost membru al comisiei prezidențiale pe educație condusă de Mircea Miclea, a fost șef al Cercetării în Guvernul Boc – poziție din care a avut o importanță majoră în intrarea României în proiectul laserului de la Măgurele (ELI-NP).

Tot ca șef al Cercetării, în 2011, Ciuparu a lansat o procedură de evaluare a institutelor naționale de cercetare-dezvoltare, care s-a finalizat însă în guvernul social-democrat ce s-a succedat la putere, iar rezultatele nu au mai fost folosite în aplicarea finanțării în cercetare.

În ultimii ani, a fost membru al echipei de consilieri a Uniunii Europene pentru asistență în politici publice în Republica Moldova, pe domeniile Educație și Cercetare.

Ciuparu este profesor și director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat de la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești.

Amintim că primul secretar de stat numit de premierul Ludovic Orban în Ministerul Educației a fost Lucian Dragoș Rădulescu, secretar general al PMP Prahova. Potrivit surselor Edupedu.ro, Rădulescu – avocat și profesor la Facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești – a fost numit cu scopul de a se ocupa de Cercetare, însă până la urmă a fost “repartizat” la relația cu Parlamentul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz