2020-07-07 13:18

ÎNVĂȚĂMÂNTUL se modifică iar. Ecaterina Andronescu pregătește un COD al Educației

 |  21:59
ÎNVĂȚĂMÂNTUL se modifică iar. Ecaterina Andronescu pregătește un COD al Educației

Ecaterina Andronescu pregătește un Cod al Educației care va fi pus în dezbatere publică în următoarele săptămâni și care va cuprinde trei legi referitoare la învăţământul preuniversitar, universitar şi statutul personalului didactic. Potrivit ministrului, legile vor fi trimise în parlament pentru dezbatere și apropbare în toamnă.

„Este pregătită noua lege a educaţiei. Va avea trei legi, probabil că o vom numi Codul educaţiei: legea învăţământului preunivesitar, legea învăţământului universitar şi statutul personalului didactic. Probabil foarte curând, în următoarea perioadă de timp, o să o supunem dezbaterii publice, ca în toamnă să o trimitem în Parlament spre aprobare", a afirmat, joi, Andronescu, într-o conferinţă de presă.

Întrebată când va fi gata noua lege, Andronescu a precizat: "Foarte curând, într-o săptămână - două, e gata draftul".

Prin noua lege va fi extinsă autonomia instituțională către inspectoratele școlare și către o parte dintre școli.

”În viitoarea lege a educației extindem și autonomia inspectoratelor școlare, dar aș merge chiar spre extinderea autonomia școlilor. Poate nu pentru toate, dar colegiile centenare care dovedesc că au rezultate excepționale în fiecare an, eu cred că pentru ei trebuie să extindem această autonomie, pe care o avem astăzi în universități, autonomie care a adus rezultate pozitive în lumea universitară. De ce să nu încercăm să mergem pe autonomie și spre preuniversitar? Și nu numai cu autonomia instituțională, ci și cu autonomie profesională a dascălilor, să încercăm să-i sprijinim să elaboreze lecții personalizate la nivelul clasei, poate chiar personalizate la nivelul elevului”, a spus Andronescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18Parerea ta...

TUFA DE VENEțIA
19 Iul 2019

Nu găsim inteligenta și esența muncii moderne romanești. Doar ca vor face ceva tovarășii de la guvernare. Nu știm ce ? Vor promulga niște legii care va da unda verde la o asa zisa strategie. Aceste manevre simple sunt găsite în caietul cu sarcinii ale fiecărui director scolar de comuna sau sat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz