2020-05-29 03:20

Jumătate de milion de EURO pentru construcţia de GRADINIŢE cu profil sportiv

 |  18:34
Jumătate de milion de EURO pentru construcţia de GRADINIŢE cu profil sportiv

Un program foarte important pentru sănătatea și dezvoltarea copiilor va fi aplicat în acest an. Premierul Viorica Dăncilă a participat la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental "Investim în copii, investim în viitor", care are ca obiectiv realizarea de grădinițe cu program sportiv. La reuniunea de la Palatul Victoria au participat și legende ale sportului românesc, ca Gică Hagi, Gabriela Szabo sau Camelia Potec, dar și reprezentanți ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, instituție care derulează programul.

”Împreună cu dumneavoastră, vom dezvolta acest program național, cu beneficii pentru sănătatea copiilor. Mulți tineri vor primi astfel o șansa să practice un sport și chiar să facă performanță. Am încurajat promovarea acestui program, precum și a altor politici destinate copiilor și tinerilor, din convingerea că cea mai valoroasă investiție este în educarea și în formarea lor”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a subliniat că programul va fi promovat și se vor acorda inclusiv fonduri guvernamentale.

Programul prevede construcția a 1.000 de grădinițe cu profil sportiv și constă în acordarea unui ajutor nerambursabil de 500.000 de euro, dar și garanție de la stat pentru eventualele credite luate de către beneficiari.

Sesiunea de depunerea a Formularelor de cerere de acord pentru finanțare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth - Investim în copii, investim în viitor” a început în data de 2 mai.

Până în prezent, s-au depus două solicitări, ce vor intra în analiza comisiei în reuniunile următoare.

Ca instrument de sprijin funcționează adresa electronică specială pentru acest program: growth@cnp.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine