2020-02-29 03:02

Liviu Pop propune în Parlament: SALARII cu 20% mai mari în Educație

 |  23:07
Liviu Pop propune în Parlament: SALARII cu 20% mai mari în Educație

Senatorul PSD Liviu Pop propune, într-o iniţiativă legislativă, majorarea cu 20% faţă de luna februarie 2018 a salariilor personalului nedidactic din învăţământul preunivesitar. Pop, care era ministru al Educației la momentul intrării în vigoare a Legii salarizării unitare, susține că se elimină, astfel, o discriminare a acestei categorii de personal.

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea art. 38 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, „începând cu data de 1 martie 2018 cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, premiilor, primelor şi al celorlalte elemente de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, de care beneficiază personalul din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat în luna februarie 2018”.Măsurile se aplică la data intrării în vigoare a acestei legi, precizează proiectul.Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop precizează că prin legea salarizării au fost înlăturate inechităţile în ceea ce priveşte salariile şi indemnizaţiile personalului bugetar şi, în acelaşi timp, acestea au fost majorate semnificativ, însă au existat unele excepţii.„Dar au existat şi unele mici excepţii care au generat multiple nemulţumiri în rândul personalului nedidactic, absolut necesar bunei desfăşurări a activităţii şcolare. În timp ce personalul didactic şi didactic auxiliar beneficiază începând cu 1 martie 2018 de o majorare de 20% faţă de nivelul acordat pe luna februarie 2018, personalul nedidactic, componentă a învăţământului preunivesitar, este privat de această creştere salarială, creând astfel un sentiment discriminatoriu între categoriile de personal din învăţământul preunivesitar”, motivează Liviu Pop necesitatea iniţiativei legislative.Proiectul a fost depus în 4 aprilie la Senat, care este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor este for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-05Parerea ta...

TEO
06 Apr 2018

Eu propun sa se dea la toti bugetarii salariile cele mai mari (fiecare cat are nevoie), iar daca nu ajung banii sa se treaca la tiparit bani... fara numar. In posturi cu mare raspundere sa se promoveze persoanele cu IQ sub 60, care au probleme cu justitia si care nu stiu sa scrie sau sa citeasca ( Prosti, Secaturi, Dementi).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine