2020-02-26 00:32

Lotul olimpic de fizică al României, printre cele mai bune din lume. Singurii din Europa prezenți la „Asian Physics Olympiad”, din Vietnam

 |  10:58
Lotul olimpic de fizică al României, printre cele mai bune din lume. Singurii din Europa prezenți la „Asian Physics Olympiad”, din Vietnam

Pentru a doua oară în istoria competiţiilor internaţionale, un lot olimpic românesc participă la Asian Physics Olympiad (A.Ph. O), care anul acesta se desfășoară la Hanoi, capitala Vietnamului, între 6 și 13 mai.

Lotul olimpic al României la fizică este cel care a reuşit această performanţă de excepție, fiind prezent la cea de a 19-a ediţie a prestigioasei competiţii internaţionale. Dedicat cu precădere elevilor şi studenţilor din ţările asiatice, evenimentul include participarea a nu mai puţin de 25 de ţări, lotul României fiind singurul calificat din Europa.

România devine astfel singura ţară din Uniunea Europeană reprezentată la AphO, ca urmare a rezultatelor de excepție a componenților acestui lot olimpic. Evenimentul este structurat după modelul implementat la International Physics Olympiad – IPhO. „Gradul de dificultate al problemelor de la Asian Physics Olympiad este chiar mai ridicat decât cel de la Olimpiadele Internaţionale, însă elevii noştri sunt foarte bine pregătiţi şi sunt convins că vor obţine rezultate excelente şi că vor confirma aşteptările”, a declarat Adrian Dafinei, profesor coordonator al lotului de fizică.

Invitaţia lansată echipei din ţara noastră certifică rezultatele excepţionale obţinute de elevii români la Olimpiadele Naţionale şi Internaţionale de Fizică. Anul trecut, la Olimpiada Internaţională din Singapore, lotul nostru s-a clasat pe primul loc dintre echipele europene şi pe locul al 5-lea mondial.

Lotul olimpic al României la fizică, coordonat de profesorii Delia Constanța Davidescu și Adrian Dafinei, este alcătuit din elevii Cosmin Andrei,  Ștefan Bălăucă, Radu Andrei, Petru Cotruț ,  Ștefan Dolteanu, Sebastian Leontion, Silviu Predoi și Mihai Ursu.

Ceremonia de deschidere a A.Ph.O a fost oficiată la Universitatea Tehnică din Hanoi de către ministrul Educației și Învățământului din Vietnam, Prof. Phung Xuan Nha , iar Ambasada României a fost reprezentată de către Ministrul Consilier Ștefan Neagu, consul general al României la Hanoi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine