2020-07-14 04:02

Manualul UNIC e istorie! Ministrul Educației RENUNȚĂ la proiect

 |  19:14
Manualul UNIC e istorie! Ministrul Educației RENUNȚĂ la proiect

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, renunţă la manualul unic. Decizia, publicată marți în Monitorul Oficial, vine la un an după ce fostul ministru Liviu Pop a impus ca manualele să fie elaborate şi tipărite doar la editura statului.

Potrivit ordinului publicat marți, de manualele elevilor se va putea ocupa orice editură care îndeplinește condițiile, nu doar cea a statului, adică Editura Didactică și Pedagogică.

Încă de la preluarea mandatului, Ecaterina Andronescu a declarat că ideea manulului unic a fost una nefericită. Ministrul Educației ar vrea ca autorii manualelor să le scrie în funcție de cerințele vârstei elevilor, indiferent dacă vorbim despre edituri private sau cea a statului. De altfel, Ecaterina Andronescu nu a fost de acord cu ideea fostului ministru Liviu Pop, iar editurile private au criticat public decizia.

În baza ordinului, ministrul va cumpăra manualele școlare pentru 2019 - 2020 prin licitație publică. Vor fi 5 experți care vor evalua conținutul manualelor, pentru a se evita numărul mare de greșeli care au fost depistate anul trecut, în manualele de istorie, geografie sau biologie. Revenirea la concurența pe piața manualelor școlare vine la un an după ce Liviu Pop a impus monopolul de stat pe editare, cu numeroase greșeli în manualele făcute de Editura Didactică și Pedagogică din subordinea Ministerului Educației.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz