2020-07-03 23:26

Măsuri DRASTICE în Educație: Profesorii cu note sub 5 la titularizare NU vor mai preda

 |  22:55
Măsuri DRASTICE în Educație: Profesorii cu note sub 5 la titularizare NU vor mai preda

Profesorii care au fost notați sub 5 la examenul de titularizare nu mai au dreptul să predea. Acestora nu li se va permite să activeze în învățământ nici ca suplinitori. Este măsura drastică anunțată de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

4.000 de profesori au obținut la examenul de titularizare note sub 5, scrie hotnews.ro. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru sursa citată că prin astfel de măsuri ar putea crește calitatea predării în învățământul preunivesitar, după model universitar. Ministrul Educației susține că această măsură este prevăzută în metodologia privind organizarea examenului.

Ecaterina Andronescu a mai declarat că nici cei 3.960 de profesori care s-au retras din examen nu vor mai fi primiți la catedră. Ministrul a spus că sunt suficienți profesori care pot să predea de la toamnă în locul celor care nu vor mai fi primiți.

„În metodologie scrie că cei care n-au promovat, sau au promovat cu note sub 5, nu intră în învățământ. Scrie în metodologie! În momentul în care eu vreau să intru la titularizare mă duc să încerc marea cu degetul? Adică intru în examen, constat că nu știu nimic și dau lucrarea și mă retrag. De ce să fac eu discriminare între cel care a dat lucrarea pentru că nu a știut subiectul și cel care a stat acolo și a luat 4.50. Și atunci trebuie să aplicăm aceeași unitate de măsură începând din 9 septembrie”, a spus Ecaterina Andronescu.

În total, aproximativ 8.000 de persoane se află în situația de a nu mai primi ore ca suplinitori. 

„Dacă Ministerul Educației nu este susținut să ridice puțin ștacheta, eu nu știu dacă mai e ceva de făcut pentru școala asta românească. Nu se poate! 3.960 de candidați s-au retras din concurs. Adică ei sunt șmecheri. Am văzut că nu știu subiectul, mă retrag din concurs că mă duc suplinitor la toamnă. Nu vă supărați, dar nu se poate”, a spus Andronescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz