2020-07-03 22:40

MEDALII peste medalii pentru România la OLIMPIADELE Internaționale de Matematică și de Biologie

 |  15:42
MEDALII peste medalii pentru România la OLIMPIADELE Internaționale de Matematică și de Biologie

Lotul olimpic de matematică al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), desfăşurată în perioada 10 - 22 iulie, la Bath (Marea Britanie).

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), rezultat care îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume. Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București). Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz. 

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara - deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România - observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - observator).

MEDALII peste medalii pentru România la OLIMPIADELE Internaționale de Matematică și de Biologie
zoom

Performanță și la Biologie

România a obţinut trei medalii la a 30-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie care a avut loc la Szeged , în Ungaria. Romeo - Sebastian Pintilie (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău) a obținut o medalie de argint, în timp ce Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) au obținut câte o medalie de bronz. 

Din echipa tricoloră a făcut parte și Răzvan Andrei Covache - Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost coordonat de la fața locului de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică - Facultatea de Biologie (Universitatea din București) și lector dr. Georgiana Duță-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie - Universitatea din București). La ediția 2019 au fost prezenți peste 300 de elevi din 78 de țări. 

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice. Olimpiada Internaţională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), România participând din 1997, cu performanțe notabile în fiecare an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz