2019-10-20 15:19

Ministerul Educaţiei a retras de pe site modelele de subiecte cu teste grilă pentru BAC şi Evaluarea Naţională 2019

 |  10:11
Ministerul Educaţiei a retras de pe site modelele de subiecte cu teste grilă pentru BAC şi Evaluarea Naţională 2019

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019, cu teste grilă nou-introduse peste noapte chiar pentru elevii care dau examen anul acesta, au fost retrase de pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, a declarat pentru Edupedu.ro că reprezentanții ministerului l-au invitat pentru vineri la discuții la Minister, împreună cu sindicatele din educație și cu reprezentanții elevilor, pe acest subiect.

Amintim că Ministerul Educației încearcă să schimbe fără nicio dezbatere publică și fără nicio fundamentare sau studiu de impact subiectele de la examenele de Evaluare și Bacalaureat. Președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță, a declarat în cursul dimineții pentru Edupedu.ro că 40% din subiectele de la fiecare probă de examen de anul acesta vor fi itemi obiectivi, care includ teste grilă.

Modelele de subiecte la Evaluarea Naţională 2019 au fost publicate de Ministerul EducaţieiSchimbarea are loc într-un Minister al Educației care de mai bine o lună nu are ministru plin, fără un anunț public și fără ca instituția să spună ce studii au stat la baza modificării structurii acestor subiecte. Amintim că nu e prima dată când Ministerul ia în calcul testele grilă pentru examenele naționale.

În anul 2003, subiectele de BAC au fost integral sub formă de test grilă, dar Ministerul Educației a abandonat imediat modelul acela de examen. Instituția nu a spus ce nu a fost bine atunci și nici de ce acum ar fi bun din nou testul grilă la BAC.

Amintim că în 2003 toate subiectele de la Bacalaureat au fost tip grilă. Proporția întrebărilor grilă a fost redusă, însă, anul urmator, iar în timp ele au fost abandonate. Ministerul Educației nu a spus care au fost problemele din 2003 de au scos testele grilă, și nici acum nu au prezentat vreun studiu de impact care să fundamenteze decizia de a reveni la ele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-01



Parerea ta...

UN BUCURESTEAN
01 Noi 2018

Sistemul de grile pune accent pe memorare si nu pe logica si conexiune de idei. Daca se doreste sa avem tot mai multi robotei atunci sa trecem toti si toate pe grile. Mai toate facultatile private si chiar de la stat au examenele pe teste si absolventii au o pregatire foarte slaba. Apoi exista linkuri si culegeri in care aceste teste se gasesc gata rezolvate. Unde mai este puterea de analiza si de sinteza a unui elev ori student ?!!!!. Contestatiile trebuie atent citite dar trebuie si profesori si bani ca sa fie platiti.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray