2020-08-12 02:01

DOCUMENT Ministerul Educației: Cum vor fi încheiate MEDIILE elevilor în acest an

 |  18:32
DOCUMENT Ministerul Educației: Cum vor fi încheiate MEDIILE elevilor în acest an

Anul școlar se va încheia în data de 12 iunie, fără ca elevii să se mai întoarcă în bănci, din cauza epidemiei de coronavirus. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că tezele pentru semetrul al doilea nu vor mai fi date, iar profesorii le vor încheia mediile elevilor cu notele existente. În acest sens, Ministerul Educației a transmis profesorilor un document în care sunt explicate modalitățile de încheiere a situațiilor școlare.

În circulara trimisă dascălilor din toată țara și făcută publică de edupedu.ro, experții din Ministerul Educației arată că sunt identificate patru situații în învățământul primar, unde elevii sunt notați cu calificative și cinci situații la gimnaziu și liceu, unde elevii sunt evaluați cu note.

Astfel, în învățământul primar se continua activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ până la data de 12 iunie.

Situația 1 - dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative.

Situația 2: dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online.

Situația 3: dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar, din diferite motive, nu a putut participa la cursurile online, al doilea calificativ va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4: dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.

Ultimele două situații are în vedere, în special, elevi care nu au acces la internet și astfel nu au putut participa la cursurile online ținute de învățător.

În cazul elevilor din învățământul gimnazial și liceal, postliceal și profesional se continuă, de asemenea, activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ.

În cazul lor, Ministerul Educației vorbeste despre cinci metode de a fi definitivată situația școlară 2019-2020.

Situația 1: la fel ca și la școala primară, dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al II-lea, se încheie media cu aceste note.

Situația 2: dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online, pentru a doua notă

Situația 3: dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4: dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea media anuală devine media semestrului I.

Situația 5: în cazul în care un elev nu are medie de trecere pe primul semestru, respectiv media 5, atunci profesorul decide de comun acord cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat. Astfel, nota obținută devine media anuală.

Vezi AICI documentul Ministerului Educației


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz