2020-05-29 00:41

Ministerul Educației: O parte dintre elevi se ÎNTORC la școală după starea de urgență

 |  19:31
Ministerul Educației: O parte dintre elevi se ÎNTORC la școală după starea de urgență

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor fi chemați câte 10 la școală, la intervale de timp diferite, pentru a nu se înghesui, spune Monica Anisie, ministerul Educației, într-un interviu pentru StiriEdu.ro. Săptămâna viitoare, Ministerul Educației și cel al Sănătății vor da ordinul cu măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus a elevilor care se vor întoarce la școală în perioada 2-12 iunie. Elevii vor purta măști, care vor fi asigurate de către Guvernul României. Însă, reîntoarcerea la școală este opțională, părintele este cel care decide dacă elevul va veni la școală.

Ministerul Educației susţine că va lua toate măsurile de siguranță în așa fel încât elevii să revină la școală și să nu existe pericolul îmbolnăvirii. "Săptămâna viitoare, împreună cu Ministerul Sănătății, vom avea un ordin comun prin care vom stabili exact care sunt măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Măsurile sunt cele pe care deja le-am anunțat, și anume, faptul că elevii vor purta măști, vor fi maximum 10 elevi într-o sală de curs și vor urma un traseu bine determinat, dezinfectat, sala de clasă va fi și ea dezinfectată, astfel încât să nu existe niciun pericol. Măștile vor fi asigurate de către Guvernul României. Școala va face o programare și vor fi chemați câte 10 elevi la intervale de timp diferite, ca să nu se înghesuie. Revenirea la școală este însă opțională. Părintele va fi cel care va evalua situația din familie și situația copilului, și apoi va decide dacă elevul va veni la școală", a declarat Monica Anisie pentru StiriEdu.ro

Ce spune de programă şi pregătirea elevilor

"În toată această perioadă au existat programe de pregătire pentru elevii care sunt în clasele a VIII-a sau a XII-a. Pe lângă testele de antrenament, pe care ministerul le-a pus la dispoziție, au existat și emisiunile de la Teleșcoală, dar și lecțiile online pe care le-au desfășurat cu profesorii de la clasă. Revenirea la școală este pentru a consolida materia pe care au parcurs-o în semestrul I, programele au fost revizuite și nu conțin sub nicio formă vreo lecție din semestrul al II-lea. Avem rezultate în ceea ce privește parteneriatul cu Televiziunea Română. Vorbim de peste o sută de ore de conținut educațional, ore de Limba română, matematică, istorie, geografie, chimie, ore realizate de profesori special pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a".

Cazurile fără acces la tehnologie

"Am solicitat acest lucru inspectorilor generali și unităților de învățământ, și luni au termen să prezinte acest lucru în videoconferință. Sunt în jur de 250.000 de elevi. Pentru elevii și cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse și sarcini de lucru. În plus, ne gândim să propunem planuri remediale pentru acești elevi"


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine