2019-05-26 21:14


Ministrul Educației anunță REFORMA în Educație. Ce CURSURI vor trebui să urmeze profesorii

 |  22:57
Ministrul Educației anunță REFORMA în Educație. Ce CURSURI vor trebui să urmeze profesorii

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat joi că 55.000 de profesori vor intra într-un proces de formare profesională învăţând cum să predea digital la ore.

"Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra într-un proces de formare profesională şi sub aspect pedagogic şi sub aspect ştiinţific al disciplinei pe care o predau, dar şi sub aspectul a învăţării predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generaţia aceasta pe care noi o avem în şcoală este generaţia care s-a născut şi a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că, prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei lor este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente, şi atunci când îl aduc la şcoală trebuie să îi cresc achiziţiile pe ce are deja acumulat din anii copilăriei. Şi atunci ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră un laptop", a declarat Andronescu, la România TV.Potrivit acesteia, pentru dotarea şcolilor există sprijinul premierului şi al miniştrilor care au legătură cu acest proiect. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-13

TAGURI: ministrul educatiei, ecaterina andronescu, profesori, formare profesionala, predare digitala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ABRANBURICA
13 Dec 2018

A DESFINTAT INVATAMINTUL PROFESIONAL . NU MAI AVEM MUNCITORI CALIFICATI , DIND AFARA PESTE 50 000 DE PROFESORI SI DISTRUGAND SCOLILE . ACUM FACE EPURARI PSD . CE MAI VREA SI COTORANTA ASATA ? PINA ACUM ERA NUMAI LA TELEVIZOR SI BOCEA . CEI DIN INVATAMINT SI SALARIATII STATULUI NU AU VOIE SA FACA POLITICA .
ANONIM
14 Dec 2018

Epurare politica PSD
ANONIM
14 Dec 2018

@Opinați că ar putea fi vreo reformă ce a fost inclusă în programul de guvernare votat de alegători, doamna Andronescu zicând anterior deseori despre ,,necesitatea mandatului politic pentru punerea în aplicare a programului de guvernare'' ?
LILIANA
14 Dec 2018

Lăudabilă inițiativa! Dar nu vor fi decât promisiuni deșarte, politicianisme. Întrebarea mea este dacă doamna ministru știe că nu vor fi virate în totalitate contribuțiile sociale din salariul pe noiembrie, deoarece s-au trimis mai puțini bani către inspectorate și de acolo către școli. E legal? În plus, în continuare suntem pe ultimul loc în grila de salarizare.Mai mult, nu se respectă prevederile legii 153/2017 conform căreia personalul didactic trebuia să primească alocația de hrană. Nu se va aplica! Știe? Sau noi, profesorii, trebuie să ne mulțumim cu hrana spirituală ? A, nu, suntem demni ! Apoi, rezultatele slabe ale elevilor de la Evaluarea națională nu sunt din cauza profesorilor, ci a lipsei de interes pentru învățătură atât a elevilor, cât și a părinților( în mediul rural, în special). Dacă vrea exemple concrete, să facă bine să plece pe teren și să vadă fața crudă a realității.Ce vrea să mai schimbe că de 29 de ani tot așteptăm vântul schimbării în bine.
Random imageUltimele stiri


STARBAG