2020-02-21 15:15

Ministrul Educației pregătește o SOLUȚIE extremă: Desființarea a 500 de școli

 |  21:10
Ministrul Educației pregătește o SOLUȚIE extremă: Desființarea a 500 de școli

500 de şcoli ar putea fi comasate cu alte unităţi de învăţământ din lipsă de elevi. Şi asta doar în oraşe, iar sute de oameni ar putea rămâne fără un loc de muncă.

Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care susţine că astfel se vor face economii. Discuţia despre rentabilizarea învăţămantului a reînceput după ce guvernul a emis în decembrie o ordonanţă prin care şcolile sunt obligate să strângă cureaua.

Liviu Pop, ministrul Educaţiei: „Dacă avem o curte comună şi o şcoală şi o grădiniţă în aceeaşi curte comună, nu mai avem două personalităţi juridice, pentru că noi, pentru grădiniţă, trebuie să avem minimum 150 de elevi, în mediul rural, iar pentru elevi, minimum 300 de elevi.”conform Digi24.

Se vizează inclusiv reducerea numărului de posturi de portari, fochiști şi îngrijitori. În plus, guvernanţii vor să taie sporurile de noapte.

Monica Sună, inspector general IŞJ Dolj: „Pentru a reduce o cheltuială, şi anume acel spor de noapte, este trecerea personalului pe portar şi să asigurăm paza de noapte cu ajutorul camerelor.”

Constantin Rada, preşedinte FSLI Dolj: „Ministerul de Finanţe, recte guvernul, vine în fiecare an sau când constată ei că nu mai au bani şi spun: mai reducem. Eu le dau un singur sfat: sa reducă din clientela politică.”

Conform actului normativ, managerii de şcoli trebuie să întocmească pănă la sfaşitul lunii planuri de reducere a cheltuielilor. Decizia de comasare-desfiinţare a unor şcoli aparţine însă consiliilor locale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-23Parerea ta...

HADRIAN
23 Ian 2018

Da. Pentru a acoperi dezmatul financiar al infractorilor PSD este nevoie de desfiintarea a peste 500 de scoli. E un fel de a gandi si un fel de a actiona. Viitorul copiilor nostri este astfel asigurat. Nu mai este nevoie de invatatura si educatie. Oamenii care gandesc sunt un pericol. Desigur, nu putem atrage atentia baronilor lui Dragnea asupra acestei noi orientari manageriale a Romaniei pentru ca se vor napusti asupra noastra si ne vor face cum le vine la gura: tefelisti, sorosisti etc. Pe dumnealor ii deranjeaza in momentul de fata totul: bruma de opozitie care mai ridica glasul, cetatenii care mai ies in strada (deja gealatii au ordine clare!) observatiile ambasadorilor tarilor civilizate si presa straina. Toti sunt de vina, numai Dragnea si zombii PSD-ALDE au perfecta dreptate. Oare de ce a cazut in ”genunche” infractorul Tariceanu pentru a se ruga de UDMR sa intre la guvernare? Mai ales acum, cand UDMR a abandonat calea democratica de a-si impune pretentiile teritoriale pentru minoritarii secui? Stimati tovarasi, ce vreti sa faceti cu Tara? Nu este cazul sa va opriti macar o clipa sa reflectati la consecinte? Dunneavoastra plecati in paradisurile fiscale agonisite cu japca, dar noi ramanem aici. Si ne intereseaza ce veti lasa in urma. Nu uitati niciodata aceasta!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine