2020-02-19 11:37

Ministrul Educației pune PRESIUNE: ”Salariile au crescut, vrem CALITATE în educație”

 |  18:46
Ministrul Educației pune PRESIUNE: ”Salariile au crescut, vrem CALITATE în educație”

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat vineri, la Deva, că veniturile nete ale profesorilor s-au dublat în ultimii ani, motiv pentru care ministerul de resort este acum în măsură să solicite o creştere a calităţii actului educaţional din învăţământ.

În acest context, ministrul declarat că a propus directorilor şi inspectorilor şcolari să participe la ore şi în afara inspecţiilor programate, apreciind că astfel de controale vor fi benefice atât pentru profesori, cât şi pentru părinţi, deoarece vor demonstra implicarea şcolii în procesul educativ al copiilor."Am subliniat că au crescut salariile, că au crescut veniturile cadrelor didactice. Acum suntem însă şi în măsură de a cere o creştere a calităţii actului educaţional. La întâlnirea cu directorii am subliniat acest aspect şi chiar m-am gândit să le spun şi soluţii pentru a ajunge să creştem calitatea prestaţiei la clasă a profesorilor. Dintre soluţii, chiar am solicitat tuturor directorilor, directorilor adjuncţi, inspectorilor, tuturor cadrelor care au atribuţii de control, să meargă la clasă inopinat, în afara inspecţiilor programate, să asiste la ore. Prezenţa oricăruia dintre ei la clasă nu va fi decât benefică şi pentru elevi şi pentru cadrul didactic care se va strădui, cu siguranţă, mai mult şi, în final, şi pentru părinţi, care vor vedea că suntem implicaţi şi că dorim să urmărim ca profesorul să vină la ore şi să presteze cât mai bine în faţa elevilor", a spus, într-o conferinţă de presă, Valentin Popa, conform Agerpres.În ceea ce priveşte salariile viitoare, Ministrul Educaţiei a subliniat că la o analiză comparativă a veniturilor preconizate în anul 2022, raportate la anul 2016, în învăţământul preuniversitar va fi o creştere cu 90% a venitului mediu net al cadrelor didactice, în timp ce în învăţământul universitar majorarea va fi de 82%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-11Parerea ta...

BOGDANECI ION
13 Mai 2018

Nu de controale duc lipsa profesorii ci de un curriculum complet și bine documentat. Elevii să fie mai bine monitorizării de către părinți. Profesorii stiu ce au de făcut, dar cum stam cu dotările din scoli? ce materiale și mijloace didactice ati prevăzut prin buget? Doriți ca directorii să devină dictatorii școlilor? Se pricepe un director la toate materiile și cunoaște capacitatea fiecărui elev sau profesorul este cel care își alège strategia, tactica și metodele adecvate. Directorii să se ocupe de management, de dotarea laboratoarelor și comisiile metodice să se ocupe de strategia și modul de predare și evaluare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine