2019-10-17 13:29

Ministrul Educației s-a RĂZGÂNDIT: ”Toleranță 0 pentru PLAGIATE”

 |  21:51
Ministrul Educației s-a RĂZGÂNDIT: ”Toleranță 0 pentru PLAGIATE”

Ministrul Educației, Valentin Popa, a aprobat marți un ordin care prevede includerea în planurile de învățământ, pentru toate programele de studii universitare organizate în instituțiile de învățământ superior, a cursurilor de etică și integritate academică.

Începând cu anul universitar 2018-2019, cursurile de acest tip devin obligatorii în cadrul studiilor universitare de masterat și doctorat, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Această măsură vizează furnizarea de cunoștințe și deprinderi necesare unei activități academice și de cercetare, în acord cu cerințele eticii și deontologiei universitare.

Potrivit Legii educației, „instituţiile de învăţământ superior adoptă un cod de etică şi deontologie profesională universitară”, care include obligatoriu și „măsurile educaţionale, administrative şi tehnice care se iau pentru garantarea originalităţii lucrărilor de licenţă, master, doctorat, articolelor ştiinţifice sau a altor asemenea lucrări, precum şi sancţiunile aferente”.

De asemenea, Legea privind asigurarea calității în învățământ reglementează funcționarea furnizorilor de educație, „astfel încât prin calitatea activităţii lor să satisfacă încrederea publică, iar învăţământul să se afirme ca bun public”.

Ministrul Educației precizează că Valentin Popa este adeptul abordării „Toleranță 0” față de abaterile de la normele de etică și deontologie universitară, iar emiterea acestui ordin constituie primul pas din mandatul său în această direcție.

Această măsură este aprobată în contextul în care luni ministrul Educației a afirmat că plagiatele sunt elemente nu atât de importante.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray