2019-12-15 17:33

Ministrul Educaţiei vrea să introducă un EXAMEN înainte de BACALAUREAT

 |  13:13
Ministrul Educaţiei vrea să introducă un EXAMEN înainte de BACALAUREAT

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu vrea ca elevii de liceu să susţină o evaluare intermediară, astfel încât ei să fie mai pregătiţi pentru examenul de Bacalaureat. Andronescu, a care anunţat că va dezbate cu profesorii propunerea, susţine că motivul este valul de note mici la examenul de BAC.

„Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta - să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine. Să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru Bacalaureat numai la sfârşitul examenului de Bacalaureat. Dar acestea sunt doar idei, propuneri. Dacă vor fi acceptate de sistem, dacă ele vor fi acceptate de Parlament, sigur am putea să vorbim despre măsuri pe care trebuie apoi Ministerul să le implementeze. Până atunci, sunt pur şi simplu idei lansate pentru dezbaterea publică în legătură cu conţinutul viitoarei legi a învăţământului”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la RomâniaTV.

„Sunt convinsă că după 1 ianuarie va trebui să declanşăm dezbateri cu profesorii în teritoriu. De acolo vom culege şi punctele de vedere pe care profesorii le au. Oricum, ceva trebuie să facem. Doar să ne uităm la sfârşitul examenelor şi să constatăm că sunt rezultate slabe, nu mulţumeşte pe nimeni”, a încheiat Andronescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray