2019-10-21 13:37

Ministrul Educaţiei vrea să scurteze VACANŢA de IARNĂ a elevilor

 |  15:40
Ministrul Educaţiei vrea să scurteze VACANŢA de IARNĂ a elevilor

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa de iarnă deoarece, după părerea sa, trei săptămâni este prea mult, iar în această perioadă mulţi elevi uită materia. Ministrul a spus că au fost discutate modificări la structura anului şcolar 2019-2020.

„Săptămâna trecută, am regândit structura anului şcolar. Este vorba despre structura anului şcolar 2019-2020. Şi cred că sunt modificări importante. Aş vrea să punem această discuţie, rezultatul ei în dezbatere publică, să vedem care sunt reacţiile. (...) De exemplu, foarte mulţi părinţi mi-au reproşat că au luat vacanţă copiii pe 21 decembrie, au avut vacanţă până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanţă, se termină semestrul şi încep, mai au încă o vacanţă şi semestrul următor. După părerea mea, vacanţă această este mult prea lungă”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru realitatea.net.

Potrivit ministrului, una dintre propuneri ar fi ca după vacanţa de iarnă, de trei săptămâni, elevii să înceapă alt semestru. „Trei săptămâni stă acasă, a uitat (elevul, n.r.), îl cheamă profesorul la şcoală încă trei săptămâni, îi încheie situaţia, copilul este încă nereconectat la programul de învăţământ după trei săptămâni de vacanţă. (...) Şi ne gândim să organizăm puţin diferit semestrele pentru clasele I-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat, să aibă şi profesorii vacanţă, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm şi vacanţă.

Potrivit structurii anului şcolar 2018-2019, stabilit de Ministerul Educaţiei, semestrul I are 18 săptămâni, dispuse în perioada 10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019. Vacanţa de iarnă a început pe 22 decembrie şi s-a încheiat pe 13 ianuarie. După vacanţă, elevii vor merge la cursuri până în 1 februarie 2019, după care vor avea o nouă vacanţă intersemestrială (2 februarie - 10 februarie).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-22Parerea ta...

ANONIM
22 Ian 2019

Brambureala ca in invatamant mai rar Impartiti naibii numarul de luni de scoala la 3 si intercalati intre ele cele 2 vacante ,de iarna si de primavara Lasati le copiilor cele 3 luni de vacanta de vara intregi sa se bucure de libertate macar vara E asa de greu ?
HORUS
22 Ian 2019

Zaharisita a ajuns un pericol public!Rea e batranetea...
@HORUS
22 Ian 2019

Bai scarba drogata ,dar voi ce sunteti bai drogatilor care omorati femei jandarm Voi adepti ai haosului ce sunteti ?scarbe naziste?!
VRĂJITOARE NEBUNĂ!
09 Feb 2019

Și eu, poate MULȚI ALȚII aș/am vrea să nu mai aveți ATÂTEA VACANȚE PARLAMENTARE, PANARAMELOR CE SUNTEȚI! În 2017, ați ”lucrat” doar 57 de zile, BESTII CU CHIP UMAN, SUFLET DE CÂINE TURBAT ȘI CU MINTE SUCITĂ!
@@HORUS...
09 Feb 2019

În primul rând, fomeia jandarm dacă nu vrea s-o ia la moacă, mai bine să stea la cratiță, să se facă nevastă de jandarm sau să intre în pulitică! Când a intrat în Jandarmerie, ȘTIA prea bine că o să ia BĂTAIE! În al doilea rând, N-A AVUT NICI PE DRACU cu sănătatea...DOAR TALENTE SPECULA(N)TE DE MEDIA ASERVITĂ PSD-LUI că vezi Doamne, a fost atât de bătută că a avut ruptură de coloană! MINCINOȘI ORDINARI! Tipa e bine-merci, cu coloana întreagă, așa că nu mai mânca rahat! N-a avut nici pe dracu pentru că a fost salvată CHIAR de către cei care erau bătuți fără millă, gazați! DECI, N-A AVUT COLOANA RUPTĂ, NICI N-A MURIT...POATE DOAR MÂNDRIA I-A FOST UN PIC ZGÂRIATĂ! Și, nu în ultimâul rând, caută DEX-ul și citește ce înseamnă NAZISM, apoi aruncă-te cu capul înainte repetând până la demență, aceeași și aceeași PLACĂ! Probabil că ești pensionar spălat pe creier...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray