2020-05-29 10:40

Ministrul Muncii, anunț oficial: Se reînființează școlile PROFESIONALE. Câte locuri vor fi disponibile

 |  19:46
Ministrul Muncii, anunț oficial: Se reînființează școlile PROFESIONALE. Câte locuri vor fi disponibile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marți pentru B1tv că Guvernul are în vedere reînființarea școlilor profesionale, iar începând din anul școlar 2019-2020, vor fi disponibile 70.000 de locuri pentru această formă de învățământ

”În Hotărârea de Guvern care pregătește anul școlar 2019-2020 vor fi 70.000 de locuri pe foarte multe meserii în școlile profesionale înființate începând cu clasa a IX-a. 

Avem de la operatori mașini cu comandă numerică, mecanic auto, bucătar, electromecanic, ospătar, sudor, comerciant, vânzător, electronist, lucrător hotelier, tâmplar. 

Situația locurilor propuse pentru planul de școlarizare învățământul dual și profesional pentru anul școlar 2019-2020. 

Planul de școlarizare este de doi sau trei ani. Durata studiilor depinde de complexitatea meseriei respective”, a explicat ministrul Muncii. 

În ceea ce privește situația ucenicilor, Marius Budăi a spus că anul trecut a fost coborât la patru clase nivelul celor care pot participa la programul finanțat de Guvern. 

”Până să înființăm aceste școli ne-am dat seama că avem nevoie de forță de muncă calificată. Avem nevoie de ucenici. Avem ucenici care puteau participa în programul finanțat de guverm cu opt clase. Anul trecut am coborât nivelul la patru clase”, a mai spus Marius Budăi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine