2020-08-03 14:29

Ministrul Tătaru, despre reluarea cursurilor în toamnă: Doar o treime dintre elevi vor merge, celelalte 2 treimi sunt acasă, online

 |  10:08
Ministrul Tătaru, despre reluarea cursurilor în toamnă: Doar o treime dintre elevi vor merge, celelalte 2 treimi sunt acasă, online

Ministrul Nelu Tătaru a declarat într-un interviu că nu consideră, în acest moment, că este necesară amânarea începerii noului an școlar. Ministrul a anunțat, de asemenea, scenariile pregătite de autorități pentru ca elevii să se întoarcă la școală, în siguranță.

"În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și ce este mai important, cred eu, să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precauții într-un context pandemic de transmitere comunitară. 

Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două - trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante. De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi. Iar pentru alegeri ne vom gândi la mai multe zile, să avem un aflux de populație mai mic. Două zile ne gândim să luăm în calcul. Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale", a declarat ministrul Sănătății la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz