2020-06-05 10:32

Ministrul TRIF acuzat de amatorism de oamenii de afaceri din turism

 |  14:09
Ministrul TRIF acuzat de amatorism de oamenii de afaceri din turism

Deschiderea de azi a celei de 41-a ediție a Târgului de Turism al României (TTR), care se desfăsoară în perioada 21-24 februarie, la Romexpo, a fost marcată de o „împăcare” istorică între doi actori ai acestei manifestări, dar și câteva declarații surprinzătoare cu mesaj foarte clar către PSD și ministrul Turismului Bogdan Trif.

După ce ani de zile s-au ignorat și nu și-au vorbit, din motive mai mult sau puțin obiective legate de organizarea TTR, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, și  președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, și-au dat mâna și au fumat astfel pipa păcii.

Spre surpriza celor prezenți la deschidere, vicepremierul Viorel Ștefan a lăudat realizările din turism în guvernele Ponta, Grindeanu și Tudose, dar n-a spus nimic de performanțele din era Dăncilă. În schimb, cei aflați la Romexpo au aflat de la Mohammad Murad că hotelurile din centrul Bucureștiului sunt obligate „să închirieze locuri de parcare de la Primăria Capitalei cu 800 de euro pe lună”, ceea ce înseamnă cam 27 de euro pe zi. Totodată, reprezentanții patronatelor din turism au susținut la unison că nu există la ora actuală un limbaj comun între Ministerul Turismului și oamenii de afaceri din acest sector economic, din cauza amatorismului managerial al ministrului Bogdan Trif. De asemenea, ministrul Trif este acuzat de oamenii de afaceri că sabotează înființarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD), întrucât de șase luni de zile refuză să elaboreze normele de aplicare, deși legea privind OMD-urile este în vigoare din 26 august 2018. În schimb, s-a menționat faptul că ministerul „toacă 150.000 de euro pentru consultațiile date de ‘mari specialiști’ plătiți cu 800 euro/ora”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine