2020-07-14 12:04

Mircea Badea, SESIZARE la Avocatul Poporului: ”Este un ABUZ asupra drepturilor elementare ale părintelui”

 |  21:39
Mircea Badea, SESIZARE la Avocatul Poporului: ”Este un ABUZ asupra drepturilor elementare ale părintelui”

Mircea Badea a transmis o sesizare către Avocatul Poporului, intrigat de faptul că decizia de amânare a înscrierii la școală nu îi revine părintelui, așa cum consideră că este normal, ci ”statului”.

Pentru astfel de situații, legea prevede evaluarea copilului de către mai multe comisii și este obligatorie obținerea unei adeverințe de la un medic care să declare copilul ”inapt”.

”Să zicem că ai un copil de 6 ani și ai putea să-l duci la școală acum din toamnă. Dar vrei să îl mai ții un an, din motive pe care le alegi tu ca părinte, poate ești unul care crede în 'expresia cei 7 ani de acasă'.(...) trebuie să sesizezi inspectoratul și să urmezi obligatoriu o consiliere. Suni la TelVerde și poate să te consilieze acolo sau poți să te duci la consiliere. Acolo încearcă să te facă să te răzgândești.”, spune Mircea Badea, citat de antena3.ro.

El mai menționează că în afară de consilierea obligatorie, părintele trebuie să obțină de un doctor o adeverință care să ateste calitatea de ”inapt” a copilului.

”În opinia mea este un abuz asupra drepturilor elementare ale părintelui de a evalua singur dacă copilul său e bine să meargă de la 6 sau 7 ani la școală. Părintele este trasformat doar în furnizor de servicii, trebuie să achite facturile, să-i dea mâncare, sa-l îmbrace, în rest deciziile cu orice trebuie să facă copilul să le ia statul, o comisie, un doctor.”, susține Mircea Badea, care anunță că a făcut o sesizare la Avocatul Poporului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz