2019-10-17 23:34

UPDATE: NEGOCIERI la Ministerul Educației. DECIZIA privind Bacalaureatul și Evaluarea Națională

 |  13:10
UPDATE: NEGOCIERI la Ministerul Educației. DECIZIA privind Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor nu susțin introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019. Aceștia au la această oră o întâlnire cu ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, care a decis retragerea de pe site-ul ministerului a modelor de subiecte la matematică și română la BAC 2019 și Evaluare Națională, anunțând consultări cu toate părțile implicate.

UPDATE: Surse participante la discuțiile de la Ministerul Educației au declarat pentru HotNews că introducerea testeleor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională se amână cu un an.

Reprezentanţii sindicatelor, ai părinţilor, dar şi ai elevilor au mandat clar de respingerea a testelor grilă din subiectele la bacalaureat și evaluare națională 2019. 

FederaţiaSindicatelor Libere din Învăţământ va susţine amânarea acestui nou model de examen.

"Poziţia noastră este că ne opunem aplicării testelor grilă începând cu 2019. Dorim mai întâi să se facă o pilotare, o simulare cu teste grilă. Să nu uităm că în 2018 elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a, adică cei care vor susţine examenele naţionale în 2019, au făcut simularea pe modele vechi de subiecte. În momentul de faţă dorim să amânăm testele grilă şi să facem un studiu temeinic asupra acestui lucru", a spus Eugenia Sandu , reprezentanta Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, transmite Hotnews.

Şi celălalt mare sindicat din educaţie nu este de acord cu testele grilă.

"Noi vom vedea ce zic elevii şi părinţii. Dar nu suntem de acord cu introducerea acestor teste grilă de anul acesta şcolar. Nu schimbăm regulile în timpul jocului, mai ales că atunci când erau în clasa a XI-a elevii de clasa a XII-a de astări au primit modelele vechi de subiecte. Iar din ce am văzut grila prezentată nici nu a fost concepută bine. Cineva poate la nimereală să ia nota cinci, cel puţin la matematică", a spus Alexandru Tudorache de la Federaţiei Spiru Haret

La rândul lor, părinţii vor amânarea cu cel puţin un an.

"Noi vrem să amânăm. Ideal ar fi doi ani astfel încât copiii de clasa a VI-a de acum să intre pe aceste teste grilă. Dar acceptăm şi un an." Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Elevii îşi menţin şi ei poziţia exprimată zilele trecute, şi anume că nu vor introducerea acestor teste grilă.

"Noi ne menţinem poziţia de zilele trecute. Nu e o modificare potrivită pentru că se poate crea o promovare artificială. Dacă vor fi niste teste potrivite acceptăm peste câţiva ani. Nu susţinem în niciun fel schimbarea actuală", a spus Petru Apostoaia, preşedintele Consiliul Elevilor din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-02Parerea ta...

ANONIM
23 Noi 2018

ADICA ELEVI , SCUIPA PROFESORII , II BATE SI II DA AFARA . DEMOCRATIE ORIGINALA ROAMA ROVANA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray