2020-07-06 23:49

Noi MODIFICĂRI la Bacalaureat. Ce probe s-ar putea schimba

 |  20:17
Noi MODIFICĂRI la Bacalaureat. Ce probe s-ar putea schimba

Bacalaureatul s-ar putea modifica. Vizate sunt probele de competențe lingvistice și digitale, la care elevii nu primesc note în prezent, ci stabilesc nivelul de competență: mediu, avansat sau experimentat. Ministrul Educației analizează excluderea sau notarea lor și promite că orice modificare a examenului maturității se va face după o dezbatere publică.

La preluarea mandatului de ministru al Educației, Monica Anisie a promis că niciun examen nu va fi modificat în timpul anului și toate schimbările vor fi discutate cu partenerii de dialog social. Recent, ministrul Educației a declarat pentru o publicație online că se gândește să schimbe examenul de Bacalaureat și va lansa o dezbatere publică. Vizate sunt probele de competențe lingvistice și digitale.

Elevii sunt de părere că probele de competențe lingvistice și digitale trebuie păstrate. Dar în timp ce unii cred că notele i-ar pune cu burta pe carte, alții spun că stabilirea nivelului de compentență - mediu, avansat sau experimentat- este mai potrivit.

Nici sindicaliștii din Educație nu exclud o modificarea a examenului de Bacalaureat, dar nu în viitorul apropiat.

În schimb, specialiștii în Educație spun că înainte de orice modificare a examenului trebuie susținută adaptarea programei.

În prezent, Bacalaureatul presupune trei probe de competențe lingvistice și digitale, și trei probe scrise. Promovează examenul maturității doar elevii care se prezintă la toate probele și obțin cel puțin media 6.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz