2020-07-13 08:52

PERFORMANŢĂ notabilă a elevilor români la OLIMPIADA Internaţională de FIZICĂ

 |  18:37
PERFORMANŢĂ notabilă a elevilor români la OLIMPIADA Internaţională de FIZICĂ

Elevii români componenţi ai lotului olimpic de fizică al României au obţinut cinci medalii la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, competiţie care a avut loc la Tel Aviv şi la care au participat 380 de concurenţi din 82 de ţări. Tot lotul României este format din elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti,

Ariana Dalia Vlad, Iosif Theodor, Ionel Emilian Chiosa şi Ştefan Dolteanu au fost medaliaţi cu argint, iar Sabina Drăgoi a obţinut medalia de bronz, potrivit MEN. Ionel Emilian Chiosa a primit şi premiul special Best Creative Solution.

Delegaţia României a fost coordonată şi însoţită de profesorii Delia Davidescu (Liceul Internaţional de Informatică din Capitală), Adrian Dafinei şi Virgil Băran (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti). 

Competiţia a constat în susţinerea a două probe (una teoretică şi una experimentală), cu durata de 5 ore fiecare. Un concurent poate obţine un scor maxim de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică şi 20 la proba experimentală).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz