2020-01-29 14:20

PERFORMANŢE de excepţie pentru elevii români la OLIMPIADA Europeană de Fizică de la Riga

 |  14:11
PERFORMANŢE de excepţie pentru elevii români la OLIMPIADA Europeană de Fizică de la Riga

A treia ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO), care s-a desfăşurat la Riga (Letonia) în perioada 31 mai - 4 iunie, a fost o reuşită pentru elevii români. Aceştia au câştigat în total patru medalii, trei de argint şi una de bronz, dar şi o menţiune de onoare.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ştefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa şi Iosif Theodor, medalia de bronz a fost adjudecată de Vasile Mihai, iar Sabina Drăgoi a primit menţiunea de onoare. Totodată, olimpicul Ştefan Dolteanu a obţinut şi premiul special pentru cel mai bun experiment din concurs.

"Toţi olimpicii sunt elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Lotul olimpic a fost coordonat de profesorii Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Secretarul de stat Irina Elisabeta Kovacs a reprezentat Ministerul Educaţiei Naţionale la ceremonia de premiere, ţării noastre revenindu-i onoarea de a găzdui cea de-a IV-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică, în mai 2020", se arată în comunicatul MEN. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine